Mai multi directori de regionala ai CFR, acuzati de luare de mita. O parte din banii de blat pe tren, ajungeau in buzunarele sefilor

Mai multi directori de regionala ai CFR, acuzati de luare de mita. O parte din banii de blat pe tren, ajungeau in buzunarele sefilor

by October 25, 2012 1 comment

Acţiune de amploare la Ministerul Transporturilor, Regionala CFR Braşov şi CFR Craiova. Mai mulţi directori sunt acuzaţi de luare de mită. Potrivit primelor informaţii, banii erau primiţi de la controlorii de tren. Percheziţiile procurorilor sunt în plină desfăşurare, iar ancheta vizează aproximativ 200 de suspecţi. Patru directori CFR au fost duşi la audieri la Braşov. Prejudiciul estimat se ridică la 10 milioane de euro pe an.

În această dimineaţă se desfăşoară o acţiune fără precedent a Poliţiei Transporturi: se desfăşoară percheziţii la Bucureşti, Braşov, Cluj şi alte judeţe.

Peste 200 de persoane sunt vizate de poliţişti şi procurori, existând circa 21 de mandate de aducere emise de Parchetul de lângă Tribunalul Braşov pentru şefi de tren şi conductori.

Directori din Ministerul Transporturilor, directori ai regionalei CFR Braşov, dar şi controlori sunt vizaţi pentru infracţiuni ca evaziunea fiscală, dare şi luare de mită.

Directorii regionalei CFR Braşov au fost ridicaţi cu mascaţii şi procurorii îi vor aduce la Parchetul de lângă Tribunalul Braşov pentru a fi analizaţi.

Metoda era simplă, informează Realitatea TV, controlorii luau bani de la călătorii fără bilet şi dădeau o parte din sumă superiorilor lor.

Este vorba de o anchetă care durează de peste un an. Din Braşov au fost ridicaţi 8 conductori de tren, care sunt audiaţi de procurori.

“Este unul dintre cele mai mari jocuri murdare făcute de Poliţia Feroviară. Oamenii au fost citaţi…Directorul General a dat ordin ca aceste persoane să fie scoase de pe tură şi să ajungă la sediile regionale. Anchetatorii şi-au cerut scuze, după care li s-a înmânat un mandat de aducere. Păi…e vorba probabil de un conductor care a fost filmat luând poate 1 leu sau 5 lei. E un abuz şi se face un joc politic, se încearcă privatizarea CFR Călători”, acuză Alexandru Lorincz,  preşedinte executiv al Uniunii sindicatelor libere Marfă Călători Infrastructură Braşov.

“Este o procedură de punere în executare a unor mandate de aducere. La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov se instrumentează un dosar complex în care au fost emise câteva zeci de mandate de aducere, o parte dintre ele pentru angajaţii Ministerului Transporturilor. Toate persoanele pe numele cărora au fost emise mandate de aducere vor fi prezentate astăzi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov undde urmează să fie audiate. Obiectul dosarului este unul complex, preponderent obiectul ar fi comiterea de infracţiuni de corupţie şi abuz în serviciu de către persoane care ocupă poziţii pe anumite paliere în acest sistem”, a declarat, la Realitatea TV, Alina Popescu, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

 

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. crixus66
    #1 crixus66 25 October, 2012, 12:54

    In sfarsit ceea ce se intampla la cfr calatori de mult timp a ,,explodat,,sa speram ca nu v-a ramane doar la stadiul actual de cercetare si…gata, sunt sigur ca se v-a lasa cu multe arestari pentru ca de prea mult timp domnii din regionale, din minister au condus aceste instituti precum mosiile lor fara de a avea teama de faptul ca incalca legile.Domnilor sa stiti ca multi angajati din cadrul cfr calatori si aici ma refer la ,,palmasi,,cei care muncesc efectiv care duc greul caii ferate sunt amenintati si intimidati de multe ori ca isi vor pierde serviciile sau vor fi sanctionati daca incearca sa schiteze vreun semn de nesupunere sau daca vor dreptate si adevar.Tin sa precizez un lucru foarte important ,,domnii lideri de sindicat,,nu sunt straini de hotiile si abuzurile facute de cei din administratie dimpotriva lucreaza mana in mana cu ei..va rog sa ii verificati si pe acestia pentru ca o sa aveti mari surprize..cu multa stima si..felicitari pentru inceputul promitator in acest caz

    Reply this comment

<