Nasii de tren traiesc periculos. Ei primesc sporuri pentru conditii grele de munca

Nasii de tren traiesc periculos. Ei primesc sporuri pentru conditii grele de munca

by October 26, 2012 0 comments

Naşii de tren trăiesc periculos, fiind expuşi riscului de a fi prinşi cu şpaga, şi primesc şi un spor la salariu pentru asta. Procurorii anchetează un dosar cu traseul şpăgii de la CFR. Conductorii de tren luau bani de la călătorii care circulau fără bilet, iar transferul banilor de la conductori către superiorii lor se făcea în toaletele trenurilor. La Bucureşti, banii erau predaţi prin intermediul chioşcurilor de ziare sau de băuturi răcoritoare de pe peronul Gării de Nord.

Spre deosebire de călătorii CFR, care nu primesc nicio reducere la bilet pentru aspectul vagoanelor, întârzieri şi pentru viteza redusă cu care circulă trenurile româneşti, conductorilor li se recunosc şi condiţiile grele de la locul de muncă.

Conductorii de tren de la CFR Călători primesc un spor pentru condiţii grele de muncă feroviară şi un altul pentru condiţii periculoase, ambele în valoare de 15% din salariul de bază, conform Contractului colectiv de muncă valabil pentru 2012-2013.

Naşii şi şefii de tren au dreptul, de asemenea, la un concediu de odihnă suplimentar, mai mare decât cel de 24 de zile lucrătoare acordat în mod standard tuturor angajaţilor de la CFR. Conductorii au 30 de zile de concediu, iar şefii de tren 31 de zile de odihnă pe an.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.