Petre Roman ar putea candida sub sigla USL, in locul lui Ioan Ghise, intr-un colegiu din Brasov

Petre Roman ar putea candida sub sigla USL, in locul lui Ioan Ghise, intr-un colegiu din Brasov

by October 17, 2012 0 comments

Senatorul Ioan Ghişe spune că nu mai este susţinut de PNL Braşov pentru a candida pentru un nou mandat, dosarul lui de candidatură nefiind supus votului în partid, iar pentru colegiul pe care acesta îl ocupă în prezent este vehiculat numele fostului premier Petre Roman, afirmă surse din partid citate de Mediafax. În aceeaşi situaţie se află şi deputatul de Făgăraş Gheorghe Gabor.

Ioan Ghişe susţine că cel care nu îl lasă să candideze pentru un nou mandat este preşedintele PNL Braşov, Aristotel Căncescu, care nu a supus la vot dosarul lui şi pe cel al lui Gabor, şi că numele lor nu se regăsesc pe lista organizaţiei judeţene pentru alegerile parlamentare.

“Au existat mai multe încălcări ale prevederilor statutului partidului,în sensul că nu s-au votat nume, ci s-a votat cu bife, da sau nu, o listă”, a spus Ghişe.

Cei doi parlamentari au depus o contestaţie la Curtea de Onoare şi Arbitraj pentru “încălcarea prevederilor statutului partidului”, precum şi la Biroul Executiv Naţional al PNL.

Curtea de Arbitraj va analiza contestaţiile joi, iar vineri va urma decizia Biroului Executiv Naţional al PNL.

În locul celor doi ar putea candida Daniel Zamfir şi Bogdan Cristescu, doi membri PNL de la Bucureşti, ale căror candidaturi au fost aprobate de Biroul Judeţean.

Un alt nume vehiculat pe listele cu candidaturi este cel al fostului premier Petre Roman, potrivit unor surse din partid.

PNL Braşov va anunţa candidaţii abia joi, deoarece se aşteaptă încă rezultatul contestaţiei depuse de Ioan Ghişe şi Gheorghe Gabor.

PNL Braşov va avea şase candidaţi la alegerile parlamentare, trei pentru senatori şi trei pentru deputaţi.

Până în prezent au fost anunţate următoarele candidaturi: la Camera Deputaţilor – Mihai Donţu în Colegiul 3 Rupea – Codlea, Daniel Zamfir în Colegiul 1 Făgăraş – Victoria şi Sebastian Grapă în Colegiul nr. 1 Făgăraş – Rupea pentru Senat. Alte două nume sigure sunt Marius Neculoiu, managerul Spitalului Judeţean Braşov, pentru Senat şi Ligia Marin pentru Camera Deputaţilor, însă nu au fost stabilite colegiile unde vor candida.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.