Rudel Obreja, audiat in dosarul “Campion pentru Romania”: Tinta nu sunt eu, ci Elena Udrea

Rudel Obreja, audiat in dosarul “Campion pentru Romania”: Tinta nu sunt eu, ci Elena Udrea

by November 12, 2012 0 comments

Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, a declarat, la ieşirea din sediul DNA, unde a fost audiat în cazul galei Campion pentru România, că nu el este “ţinta” în acest dosar, ci fostul ministru al Turismului şi Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, deşi procurorii nu i-au pus “întrebări cu nume şi prenume”.”Ceea ce este interesant, este că în urma raportului DLAF, doar 21.700 de euro au fost cheltuiţi pentru gală, aşa spun ei. Asta înseamnă că de acum încolo, în fiecare lună, cu 21.700 de euro se poate organiza o astfel de gală. Cred că e clar pentru toată lumea. Nu mi-au pus întrebări cu nume şi prenume, dar e clar pentru toată lumea că acolo se bate, spre Elena Udrea. Chestiunile au dus către acolo”, a precizat Obreja.

In continuare: “Intenţia era clară ca eu să pomenesc persoane, dar nu am pomenit nume, pentru că nu asta este important, ci gala şi modul în care ea a fost realizată. Nu am avut o înţelegere nici cu doamna Udrea, nici cu altcineva. Am avut demersuri făcute la multe persoane, atât publice, cât şi private, dar nu am avut o înţelegere cu cineva anume. Comisia Europeană a refuzat să deconteze banii din cauza suspiciunilor de fraudă doar la intervenţia DLAF, care a stopat plata banilor. Comisia care se ocupă aici dăduse bun de plată, însă a intervenit DLAF pentru a face tot acest scandal mediatic”, a spus Rudel Obreja.

Rudel Obreja a afirmat că a primit legal dreptul de a organiza gala lui Bute de anul trecut de la Romexpo, Federaţia Română de Box aprobând desfăşurarea ei în urma unei şedinţe a Biroului Executiv; “Această licenţă de organizator de gale, în general, a fost dată în conformitate cu prevederile legale, iar acest lucru a fost aprobat în cadrul şedinţei de Birou Federal, acolo unde văd că sunt unii care atunci ţopăiau de bucurie că vom avea gala de box în România, iar astăzi nu-şi mai recunosc nu ştiu ce semnături. E vorba de lupta pentru Federaţie şi încearcă să mă încurce, dar nu au cu ce. Cert e că am reuşit cu puţini oameni să organizez cea mai mare gală şi cel mai mare eveniment indoor din istoria României. Nimeni nu a mai băgat 10.000 de oameni într-o sală şi am reuşit să fac asta în baza experienţei pe care o aveam de-a lungul timpului ca organizator de gale”.

Preşedintele FR Box a refuzat să spună ce sumă a obţinut firma sa din organizarea galei, precizând doar că aceasta a fost mai mică decât cea pe care a preconizat-o.

“Cele două milioane nu au fost două, ci un milion şi jumătate ca la Radio Erevan. 400.000 a fost TVA pe care eu l-am returnat şi sunt acte în sensul ăsta. Cu doar 1,5 milioane am realizat contribuţie publică. Eu consider că este o mare realizare în comparaţie cu o sumă mult mai mare care anual se cheltuie pentru sportul românesc şi cu rezultatele pe care le ştim cu toţii. Eu nu consider că s-au pierdut bani, ci că s-a făcut un lucru excepţional. Nu vă pot spune o sumă exactă pe care firma mea a câştigat-o cu această gală, pentru că bilanţul se face la sfârşit de an, iar acesta există la procurori. Am câştigat mult mai puţin din această gală decât preconizam. La federaţie au ajuns bani, taxele care trebuiau plătite către ea”, a menţionat Obreja.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.