Senzational. Dan Diaconescu nu intra in Parlament

Senzational. Dan Diaconescu nu intra in Parlament

by December 11, 2012 0 comments

Dan Diaconescu nu intră în viitorul Parlament. Conform BEJ Gorj, Diaconescu a fost votat de 32,47% dintre alegători. Contracandidatul său principal a fost însuşi premierul României, Victor Ponta, care a obţinut 60,98% din voturi.Greii Alianţei România Dreaptă au fost înfrânţi, la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, cu un scor zdrobitor de cei ai Uniunii Social-Liberale.

Numele grele din USL au obţinut cu mult peste jumătate plus unu din voturile alegătorilor din colegiu. Victor Ponta a fost votat de aproape 61% din alegătorii din Târgu Jiu. Un procent dublu faţă de cel obţinut de Dan Diaconescu, contracandidatul său.

Potrivit BEJ Gorj, Dan Diaconescu ar fi fost votat de 32,47% dintre alegători. Contracandidatul său principal a fost însuşi premierul României, Victor Ponta, care a obţinut 60,98% din voturi.

Duminică seara, în ciuda tuturor exit poll-urilor publicate de institutele de sondaje, Dan Diaconescu se credea învingător la Târgu Jiu, în fața premierului Victor Ponta.

PPDD are un deputat, dar nu e DAN DIACONESCU

Dan Diaconescu se lăuda, pe OTV, că ar fi obținut la Târgu Jiu 53,7%  de voturi, în timp ce Victor Ponta ar fi obținut numai 39,7%.

USL nu a reuşit să câştige în Gorj toate mandatele de deputat, aşa cum arătau estimările iniţiale, candidatul Gheorghe Iana nereuşind să închidă Colegiul 1, relevă rezultatele finale comunicate, luni seară, de BEJ Gorj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, Iana a fost votat de 49,14% dintre alegători, situaţie în care deputat pe colegiul respectiv va deveni candidatul PPDD Răzvan Rotaru, un tânăr foarte puţin cunoscut în judeţ, dar votat de 28,32% dintre alegători.

Există şanse ca PPDD să mai obţină un mandat de deputat, după redistribuire, pe Colegiul 5, unde candidata Niculina Mocioi a fost votată de 37,63% dintre alegători. Aceasta s-a clasat pe locul doi, colegiul fiind câştigat de candidatul USL Scarlat Iriza, cu 58,40%, fost deputat PSD şi în perioada 2004-2008.

Ceilalţi deputaţi ai USL aleşi în Gorj sunt Mihai Weber, cu 55,01% în Colegiul 2, Vasile Popeangă, în Colegiul 5, cu 52,99%, şi Victor Ponta, cu 60,07% din voturi în Colegiul 6 Târgu Jiu.

USL a obţinut la Camera Deputaţilor, în Gorj, o medie de 55,38% din voturi, în timp ce PPDD a fost votat de 30,08% dintre alegătorii din judeţ. Pe locul trei s-a situat ARD, cu 10,73% din voturi, cel mai bun scor înregistrat de candidaţii acestei alianţe fiind cel al fostului şef al Direcţiei Finanţelor Publice Gorj, Ion Cupă, care a fost votat de 19,77% din alegători, la redistribuire acesta având şanse să devină deputat, alături de candidatul PPDD Răzvan Rotaru.

La Senat, USL a obţinut în Gorj o medie de 55,72%, iar PPDD a fost votat de 32,94% din alegători, candidaţii ARD fiind votaţi de 9,20% din electori.

Colegiul 1 la Senat a fost câştigat de şeful PNL Gorj, Dian Popescu, votat de 54,51% dintre alegători, pe locul doi situându-se candidatul PPDD, cu 32,29% din voturi. Candidatul ARD, senatorul Ion Ruşeţ, a fost votat de 10,91% din alegători.

Colegiul 2 a fost câştigat de senatorul Toni Greblă, care în actualul mandat a fost preşedinte al Comisiei Juridice la Senat. Candidatul USL a fost reales cu votul a 57,04% dintre alegători, pe locurile următoare situându-se candidatul PPDD Cătălin Zamfira, cu 33,64%, şi cel al ARD, cu 7,32%. Zamfira are şanse să devină deputat după redistribuirea voturilor la nivel naţional, el fiind, în prezent, preşedinte interimar al PPDD Gorj.

Rata de participare la vot a fost în judeţul Gorj de 52,95%, în judeţ existând şase colegii de deputat şi două de senator.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<