USL a castigat toate mandatele in Bucuresti. A obtinut peste 50% din voturi

USL a castigat toate mandatele in Bucuresti. A obtinut peste 50% din voturi

by December 10, 2012 0 comments

Liderul PNL Bucureşti Eugen Nicolăescu a declarat, duminică seară, pentru MEDIAFAX, că din informaţiile pe care le-a obţinut până în acest moment toate cele 40 de colegii de senatori şi deputaţi de la nivelul Capitalei sunt câştigate de USL cu peste 50% din voturile exprimate. Informatia a fost confirmata si de Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, conform numaratorii paralele a partidului.

Nicolăescu a fost întrebat care sunt estimările la nivelul Capitalei în ceea ce priveşte scorul obţinut pentru câştigarea colegiilor de senatori şi deputaţi.”Cred că toate colegiile le-am câştigat, din informaţiile pe care le am până la această oră cred că toate cele 40 de colegii sunt câştigate cu scoruri de peste 50%”, a precizat Nicolăescu, pentru MEDIAFAX.

În Capitală procentul de participare la vot a electoratului a fost de 39.36% Prezenţa la vot în Bucureşti la ora 21.00 a fost de 39,36 %, cea mai mare pondere a alegătorilor care s-au prezentat la urne fiind în sectorul 1, iar cei mai mică, în sectorul 5, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), Marian Muhuleţ.

Primarul Sectorul 1, Andrei Chiliman, a declarat, duminică seară, că USL a câştigat toate mandatele de parlamentar din sector, respectiv patru de deputaţi şi două se senatori. Conform numărătorii paralele ale USL, și în Sectorul 2 Anca Boagiu a pierdut colegiul de Senator, acest fiind câștigat de candidatul USL, Dumitru Pelican.

“Ne-am făcut datoria. Am câştigat toate cele şase mandate – patru de deputaţi şi două de senatori – din Sectorul 1. A fost o luptă grea, dar pe care am reuşit să o câştigăm”, a afirmat Chiliman.

El a precizat că scorul USL este de peste 60%.

“Rezultatul ne bucură foarte mult pe toţi”, a mai spus Chiliman.

Candidaţii USL în Sectorul 1 au fost: la Senat – Călin Popescu Tăriceanu şi Titus Corlăţean, iar la Cameră – Ludovic Orban, Vlad Nistor, Dan Tudorache, Diana Tuşa.

Liberalul Ludovic Orban a declarat, la anunţarea victoriei USL în cele şase colegii din Sectorul 1 potrivit exit-poll-urilor, că îi mulţumeşte pentru aceste rezultate primarului Andrei Chiliman, dar şi echipei PNL Sector 1 “demisă pe nedrept în prag de campanie”.

“În primul rând, îi mulţumesc domnului Andrei Chiliman a cărui susţinere în această campanie a fost decisivă pentru rezultatul care cred că va fi cel mai bun rezultat la nivelul Bucureştiului, dacă nu cumva comparabil cu cele mai bune rezultate de la nivel naţional”, a afirmat Orban.

El a ţinut să mulţumească şi fostei echipe de conducere a organizaţiei PNL Sector 1, arătând că aceasta a fost “demisă pe nedrept” în pragul campaniei electorale.

“Vreau să îi mulţumesc în mod onest echipei PNL Sector 1, care în mod nedrept a fost demisă în prag de campanie. S-a mobilizat şi şi-a arătat cu adevărat valoarea şi capacitatea şi a arătat că, fără să mai aibă funcţii, ca simpli membri de partid, au arătat ce înseamnă forţa PNL chiar şi atunci când membrii partidului sunt supuşi unor măsuri profund nedrepte şi împotriva realităţilor politice”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă la sediul de campanie al USL din Sectorul 1.

El a subliniat că echipa de campanie din Sectorul 1 a mers din casă în casă pe fiecare stradă şi a recepţionat mesajele din partea cetăţenilor.

“Mesajul a fost: «Concentraţi-vă pe relansarea economică, pe măsuri care să asigure cu adevărat o relansare economică a ţării». Al doilea mesaj primit este că lumea este sătulă de scandal, de dezbinare, de circ. Lumea vrea politicieni responsabili, care să aibă proiecte serioase pentru ţară, vrea politicieni care să acţioneze în baza unor programe elaborate de profesionişti şi mai ales vrea în fruntea Guvernului oameni de capacitate, care şi-au demonstrat de-a lungul timpului valoarea şi capacitatea de a conduce ministere, agenţii şi alte structuri guvernamentale”, a mai spus Ludovic Orban.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.