Magistratii au decis: Dan Diaconescu ramane in continuare fara licenta OTV

Magistratii au decis: Dan Diaconescu ramane in continuare fara licenta OTV

by January 31, 2013 0 comments

Magistrații Curții de Apel Bucuresti s-au pronunțat, joi, în dosarul în Dan Diaconescu a cerut suspendarea deciziei Consiliului National al Audiovizualului de ridicare a licenței de emisie pentru postul OTV. Curtea de Apel București a respins, joi, contestația lui Dan Diaconescu împotriva deciziei CNA de a retrage licența postului OTV. Decizia Curții de Apel este atacabilă cu recurs în termen de cinci zile. 

Pe data de 22 ianuarie, CNA a decis retragerea licenţei de emisie a televiziunii lui Dan Diaconescu, OTV.

Licenţa OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasă la propunerea Laurei Georgescu, preşedintele CNA, cu unanimitate de voturi.

Licenţa OTV a fost retrasă din cauză că societatea Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa televiziunii, nu a făcut dovada plăţii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru încălcări ale legislaţiei audiovizualului, în anii 2009, 2010, 2011 şi 2012.

Potrivit articolului 57, alineatul 1, litera d din Legea audiovizualului, “Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: titularul nu depune la Consiliu, în termen de 6 luni de la data aplicării unei amenzi, dovada achitării acesteia”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.