Parlamentarii au interdictie pentru angajarea rudelor la cabinetele Legislativului

Parlamentarii au interdictie pentru angajarea rudelor la cabinetele Legislativului

by January 22, 2013 0 comments

Comisia de Statut a adoptat, luni, amendamente la proiectul care modifică Statutul senatorilor şi deputaţilor, menţinând prevederea prin care este interzisă angajarea rudelor la cabinetele parlamentare, dar permiţând reangajarea, la dobândirea unui nou mandat, a personalului avut anterior. Membrii Comisiei de statut au propus adoptarea unui amendament care face posibilă reangajarea personalului de la birourile parlamentare, deţinut anterior câştigării unui nou mandat.

Acest lucru ar fi fost motivat în cadrul discuţiilor de faptul că în legislaţia în vigoare privind conflictul de interese parlamentarul care şi-ar angaja foştii angajaţi s-ar putea afla sub incidenţa legii.

“Angajaţii cu carte de muncă sau contract civil al unui Birou parlamentar pot fi reangajaţi în biroul aceluiaşi deputat sau senator şi în noul mandat, în cazul realegerii acestuia”, se menţionează în cadrul articolului 38 din proiectul legislativ.

De asemenea, a fost menţinută interdicţia ca la nivelul birourilor parlamentare să fie angajate rude ale parlamentarilor.

“Membrii familiei deputatului sau senatorului ori rudele/afinii acestuia până la gradul al III-lea nu pot fi angajaţi la respectivul birou parlamentar”, se mai arată în raportul Comisiei de statut.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.