USL vrea sa taie o jumatate de an din mandatul presedintelui Traian Basescu

USL vrea sa taie o jumatate de an din mandatul presedintelui Traian Basescu

by January 23, 2013 0 comments

USL vrea să scape mai repede de Traian Băsescu. Ministrul de finanţe Daniel Chiţoiu, a declarat aseară, în emisiunea Realitatea la raport, că alegerile prezidenţiale ar putea avea loc mai devreme decât ne aşteptam. Mai exact, în luna mai a anului viitor, şi nu în decembrie. Ministrul Daniel Chiţoiu spune că Puterea intenţionează să negocieze cu preşedintele Traian Băsescu o scurtare a mandatului.

“Luăm în considerare devansarea alegerilor, au fost discuţii la nivelul USL […] În momentul în care începem discuţiile pe modificarea Constituţiei se vor constitui grupuri de lucru la nivelul USL şi vor avea loc discuţii pe unificarea celor două tipuri de alegeri: prezidenţiale şi europarlamentare”, a explicat Daniel Chiţoiu, pentru Realitatea la Raport.

“Bineinteles că ulterior vom avea negocieri cu presedintele, daca e dispus sa-si intrerupa mandatul in mai cand vor fi europarlamentare sau se va merge pe o formula sa se faca alegerile in mai si sa se preia mandatul la expirarea mandatului actualului presedinte”, a mai spus Chitoiu la Realitatea TV.

Chiţoiu: Se va înfiinţa o mega-instituţie anti-evaziune

În cadrul aceleiaşi emisiuni, ministrul de Finanţe a mai anunţat şi că Guvernul pregăteşte o serie de măsuri care să limiteze evaziunea fiscală. Cea mai importantă dintre acestea: O mega-instituţie anti-evaziune care va îngloba Garda Financiară, Autoritatea de Supraveghere Vamală şi Direcţia Antifraudă din ANAF.

“Pe lângă măsurile legislative, vor fi şi măsuri de reformă administrativă. Garda Financiară, Autoritatea de Supraveghere Vamală şi Directia Antifraudă se vor desfiinţa şi se va înfiinţa un organism nou de control antifraudă. Atribuţiile celor trei instituţii vor fi preluate de un nou organism”, a spus Chiţoiu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.