Victor Ponta: Eu chiar vreau alegeri parlamentare anticipate. Sa nu mai intre nimeni de la PDL

Victor Ponta: Eu chiar vreau alegeri parlamentare anticipate. Sa nu mai intre nimeni de la PDL

by January 24, 2013 0 comments

Premierul Victor Ponta a comentat joi contraoferta lui Traian Băsescu de a demisiona împreuna cu cei 588 de parlamentari, arătând că ăşi doreşte alegeri parlamentare “ca să nu mai intre nimeni de la PDL” şi că Băsescu trebuie să-i convingă pe aleşii democrat-liberali. “Eu chiar vreau alegeri parlamentare, ca să nu mai intre nimeni de la PDL, toţi ăştia care au luat locul doi. Traian Băsescu a jucat tenis (n.r. cu declaratiile)… Sunt convins că, discutând mai puţin inflamat, o sa vedem dacă e mai bine ca România să stea 6 luni in campanie anul viitor sau mai puţin. Mizez pe raţiune, chiar dacă vine un pic mai tîrziu. Au sărit toţi de la PDL că nu e bine, să ne zică ei când e bine”, a spus Ponta. El a adăugat că el şi cu crin Antonescu sunt de acord cu alegerile parlamentare, dacă îi convinge Traian Băsescu pe cei de la PDL să demisoneze.

”E o o idee frumoasă, deci înseamnă că nu demisionează!”, a exclamat premierul la afirmația unui jurnalist cum că președintele va demisiona doar dacă demisionează toți cei 588 de parlamentari.

Victor Ponta a mai spus că el nu este deranjat de propunerea președintelui Băsescu, deoarece el va demisiona, subliniind că dacă acesta din urmă îi va convinge să renunțe la mandat și pe democrat-liberali, ”el vrea alegeri ca să nu mai intre nimeni de la PDL”.

”Nu asta e ideea, că eu demisionez și dl Antonescu, și cei de aici, dar dacă îi convinge dl președinte Băsescu pe cei de la PDL să demisioneze, eu vreau alegeri, eu chiar vreau alegeri parlamentare…ca să nu mai intre nimeni de la PDL. Să nu mai fie toți ăștia care au intrat de pe locul doi. E o poveste! Sigur că președintele a jucat tenis, hai să-l refuz că nu-mi dau demisia dar să zic și eu ceva care nu se poate”, a spus Ponta la Iași.

Mai mult, șeful Executivului s-a arătat convins de faptul că se poate găsi o soluție pentru comasarea alegerilor, el mizând pe rațiune, ”chiar dacă asta vine un pic mai târziu”.

”Eu sunt convins în continuare că discutând mai puțin inflamat și mai rațional, o să vedem dacă e bine pentru România să stea anul viitor, șase luni în campanie sau dacă e bine să stăm mai puțin în campanii electorale, lucru pe care o să-l decidem împreună, imediat după ce ne gândim puțin, în rest, repet, eu mizez totuși pe rațiune, chiar dacă asta vine un pic mai târziu…nici nu știi ce am propus și am văzut cum au sărit toți în sus, de la PDL, că nu e bine”, a declarat el.

”Dar când e bine (să fie alegerile prezidențiale, n.red.)? Să zică PDL-ul când e bine, că noi facem alegeri când vor ei, să ne zică ei”, s-a întrebat premierul.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.