Victor Ponta: Ministrul Justitiei va numi alte persoane pentru sefia DNA si a Parchetului General

Victor Ponta: Ministrul Justitiei va numi alte persoane pentru sefia DNA si a Parchetului General

by January 22, 2013 0 comments
Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la ieşirea de la sediul Consiliului Superior al Magistraturii unde s-a întâlnit cu membrii Secţiei pentru procurori, că ministrul Justiţiei va declanşa o nouă procedură pentru selecţia pentru şefia DNA şi a Parchetului General. ”Ministrul Justiţiei va declanşa o nouă procedură privind selecţia pentru şefia DNA şi a Parchetului General”, a spus premierul.

Totodată, acesta a subliniat că nu este de competenţa ministrului Justiţiei să numească procurori.

”Procurorii să rămână magistraţi, dar în viitor trebuie să fie independenţi.(…) Adică din punct de vedere ierarhic, să nu mai existe control ierarhic.(…) Ministrul Justiţiei, om politic, se ocupă de politici publice.(…) Dacă nu mai avem control ierarhic, ideea de subordonare dispare”, a precizat Ponta.

În acelaşi timp, şeful Executivului a explicat că Guvernul nu doreşte să se implice în organizarea CSM, deoarece ”judecătorii şi procurorii ştiu să îşi apere singuri independenţa.

”Am dorit să spun în faţa membrilor CSM că Guvernul nu doreşte implicarea în conducerea CSM.(…) CSM îşi poate alege singur membrii.(…) Judecătorii şi procurorii ştiu să îşi apere singuri independenţa. Guvernul nu doreşte implicarea în Justiţie. Guvernul nu se implică în niciun fel”, a conchis premierul.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.