Continua provocarile Budapestei: Atitudinea elitei politice din Romania afecteaza grav cooperarea cu Ungaria

Continua provocarile Budapestei: Atitudinea elitei politice din Romania afecteaza grav cooperarea cu Ungaria

by February 17, 2013 0 comments

Atitudinea elitei politice din Romania in cazul steagului secuiesc risca sa afecteze grav cooperarea cu Ungaria, a declarat ministrul ungar de Externe, Janos Martonyi, citat de agentia de presa MTI, potrivit Mediafax. Intr-un interviu acordat vineri postului tv M1, Martonyi a declarat ca presa din Romania a jucat un rol crucial in dramatizarea cazului arborarii steagului secuiesc, subliniind ca au putut fi auzite si voci moderate.

Atitudinea elitei politice din Romania risca sa provoace rani grave si sa afecteze grav parteneriatul strategic care a avut rezultate notabile in ultimii doi-trei ani, a subliniat seful diplomatiei ungare. Insa Janos Martonyi a exprimat speranta ca “strigatul de lupta se va stinge”, relateaza Mediafax.

Ministrul ungar de Externe a tinut sa sublinieze ca presa si diplomatia sunt doua lucruri diferite: in timp ce presa trebuie sa aiba “o voce puternica”, diplomatia trebuie sa actioneze “bland si cu succes”. Diplomatia trebuie sa adopte un stil adecvat pentru a clarifica ce parere are despre drepturile omului, apartenenta la o comunitate si simbolurile acestei comunitati, a continuat Martonyi,

Martonyi a propus vineri dupa-amiaza discutii cu omologul roman, Titus Corlatean, pe tema steagului secuiesc.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.