Daniel Morar: Nu stiu daca functia de judecator la CCR este chiar ceea ce mi-am dorit

Daniel Morar: Nu stiu daca functia de judecator la CCR este chiar ceea ce mi-am dorit

by March 28, 2013 1 comment

Prim-adjunctul procurorului general Daniel Morar a declarat joi ca nu stie daca isi dorea functia de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), adaugand ca oamenii mai fac si schimbari radicale in viata lor, potrivit Agerpres. Intrebat, dupa sedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), daca si-a dorit numirea ca judecator la CCR, seful interimar al Ministerului Public a raspuns: “Nu stiu daca este ceea ce imi doream. Asta e. (…) Oamenii mai fac schimbari radicale in viata lor si probabil si eu – am facut opt ani de zile anticoruptie, alti 14 ani urmarire penala si judiciar ca procuror. Acum facem o schimbare radicala”.
Referitor la faptul ca ar fi incompatibil, Daniel Morar a precizat ca problema este foarte clara, respectiv pana la data de 8 iunie este procuror, dupa 9 iunie va fi judecator al CCR. ‘Se confunda data decretului de numire cu data numirii efective. Legea spune ca devin incompatibil cu orice alta functie in momentul numirii ca judecator. Momentul numirii este 9 iunie’, a explicat Morar.

In ceea ce priveste o posibila demisie din magistratura inainte sa preia mandatul de judecator CCR, el a spus ca este o chestiune care se va discuta si se va rezolva in conformitate cu legea.

“Pana in 8 iunie avem timp. (…) Va fi momentul in care incepe mandatul la CCR, problema rezolvata legal printr-o decizie a CSM, pentru ca ei sunt responsabili de cariera unui magistrat, ei o sa dea o decizie in care o sa stabileasca care este situatia mea o data cu inceperea mandatului la Curte din 9 iunie”, a sustinut seful interimar al Parchetului General.

Despre acuzatia ca nu este pregatit, Morar a spus: “Bine. O sa vedeti ca sunt pregatit”.

El nu a dorit sa precizeze ce l-a convins sa accepte numirea sa ca judecator la CCR. “Asta este o alta intrebare, vorbim alta data”.

Presedintele Traian Basescu a semnat luni decretul de numire a lui Daniel Morar in functia de judecator la Curtea Constitutionala pentru un mandat de noua ani, incepand cu data de 9 iunie.

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation
 1. Bojidar
  #1 Bojidar 30 March, 2013, 17:51

  Art. 16 din Constitutia Romaniei consfinteste ca: “Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. (2) Nimeni nu este mai presus de lege”.
  Abuzurile comise de cuplul Santaj Basescu, fost Traian si Daniel Marius Morar “ajutati” de justitia “independenta” din secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, Handeala, care a prelungit cu 6 luni mandatul lui Daniel Morar de prim-adjunct al procurorului general al României continua. Decizia a fost luată luni, în şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM, la care s-a discutat detaşarea lui Morar de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă ICCJ. Santaj Basescu, fost Traian, a semnat, in aceeasi zi de luni, decretul prin care Morar este numit judecator la CCR, pentru un mandat de noua ani, incepand cu data de 9 iunie 2013.
  In conformitate cu art. 61 alin. (4) si art. 62 din Legea 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, loialul ghiocel basist trebuie sa-si dea demisia din functia actuala.
  Art .61 alin (4). “Functia de judecator CC este incompatibila cu oricare alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul juridic superior”.
  Art. 62. “Numirea judecătorilor CC, în condiţiile prezentei legi, se poate face numai cu acordul prealabil, exprimat în scris, al candidatului. În cazul în care candidatul ocupă o funcţie incompatibilă cu aceea de judecător al ****ţii Constituţionale sau face parte dintr-un partid politic, acordul trebuie să cuprindă angajamentul candidatului de a demisiona, LA DATA NUMIRII, din acea funcţie sau din partidul politic al cărui membru este”.
  Cine se va sesiza si va instrumenta dosarul cu “INFRACŢIUNI DE SERVICIU SAU ÎN LEGĂTURĂ CU SERVICIUL” prevazute de Codul Penal, comise de inculpatul Daniel Marius Morar (n. 15 august 1966, orașul Luduș, județul Mureș)? Poate se va sesiza procurorul general al Parchetului de pe lângă ICCJ care intanplator si prin vointa lui Santaj Basescu, fost Traian, poarta numele de Daniel Marius Morar???!!! C.S.M. – Handeala si A.N.I. – Georgescu Horia alias Giumbix au decretat ca Morar si Basescu poate sa incalce Tratatul privind Uniunea Europeană iar Constitutia Romaniei este optionala pentru toti slujitorii basisti.

  Reply this comment

<