Klaus Johannis: Sper ca in 2016, PNL sa candideze de unul singur si sa castige alegerile

Klaus Johannis: Sper ca in 2016, PNL sa candideze de unul singur si sa castige alegerile

by March 21, 2013 0 comments

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Klaus Iohannis a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că el crede că PNL se va întări în continuare, în aşa fel încât să ajungă să guverneze din 2016 ţara, cu prim-ministru liberal, pentru aceasta având nevoie de un scor de cel puţin de 35 % conform calculelor primarului Sibiului. “Eu sper şi cred că PNL se va întări în continuare şi dacă va merge singur în alegerile din 2016, va avea un rezultat foarte bun. Eu personal îmi doresc un rezultat atât de bun, încât să guverneze ţara”, a declarat Iohannis.
Întrebat dacă PNL va reuşi să obţină 51 % la alegerile din 2016, Iohannis a spus că speră la un scor de 35 %.

“Nu, neapărat. Este nerealist să credem că PNL-ul va avea în viitorul apropiat, 51% din voturile valabil exprimate, dar poate avea suficiente voturi pentru a guverna fie singur, fie într-o coaliţie, în care dă primul-ministru. Eu cred că ar fi frumos ca PNL-ul să obţină 35% din voturi”, a explicat prim-vicepreşedintele PNL.

Potrivit acestuia, USL-ul “nu este făcut pentru veşnicie”. “Nici nu a declarat cineva din USL, că USL-ul este făcut pentru veşnicie. Nici nu se fac astfel de coaliţii pentru termene foarte lungi, fiindcă nu sunt realiste şi nici fezabile. USL-ul a fost făcut pentru a rezista şi a guverna România până în 2016, după care, probabil, partidele care sunt în USL, vor hotărî, fiecare partid, dacă merg singure în alegeri sau dacă se continuă USL-ul în această formă sau în altă formă. Aceste chestiuni nu sunt nici măcar discutate între persoane, dar între partide nici atât”, a mai declarat Iohannis.

Câştigarea alegerilor prezidenţiale de către USL şi o guvernare cât mai cooperantă până la următoarele parlamentare, din 2016, sunt condiţiile unei despărţiri civilizate dintre Partidul Social Democrat (PSD) şi PNL a declarat miercuri, premierul Victor Ponta, fără să excludă că alianţa dintre cele două formaţiuni ar putea continua şi după 2016.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.