Scandal fara precedent in care este implicat SRI: George Maior apare intr-o campanie publicitara alaturi de lideri social-democrati

Scandal fara precedent in care este implicat SRI: George Maior apare intr-o campanie publicitara alaturi de lideri social-democrati

by March 1, 2013 0 comments

Confirmarea de catre SRI a unuiatac cibernetic de proportii a carui tinta ar fi Romania  este o perdea de fum pentru a acoperi o campanie de publicitate in care seful Serviciului Roman de Informatii, George Maior, apare prezentat ca unul dintre liderii social-democratiei din Romania, alaturi de Victor Ponta si Mihai Tanasescu, fostul ministrul de Finante din guvernul Ponta, sustine realizatorul Realitatea TV Rares Bogdan, in conditiile in care acest post de televiziune a difuzat de mai multe ori in cursul zilei de vineri acest clip publicitar.
Surse din Realitatea TV afirma ca au discutat pentru acest contract cu Costin Ilie, directorul agentiei Let’s Do It Media, care este si publisher la postul concurent, RTV, detinut de deputatul PSD Sebastian Ghita.

“Este un contract, este o fundatie care doreste sa promoveze valorile social-democrate in Romania, care nu are nici o legatura cu Romania. E o fundatie de afara, de la Bruxelles”, a declarat, pentru HotNews.ro, Costin Ilie.

Rares Bogdan a intervenit telefonic la Realitatea TV, in timp ce se discuta despre atacul cibernetic indreptat impotriva Romaniei, si a afirmat ca acest post de televiziune “a primit o comanda ciudata” de la o “agentie aparent obscura, dar pe bani buni”, care facea publicitate pentru miscarea social-democrata.

“Am acceptat doar ca publicitate” difuzarea respectivului clip, a sustinut Rares Bogdan, coordonator editorial la Realitatea TV, desi materialul nu era marcat ca fiind publicitate.

Cei trei oameni promovati ca fiind lideri social-democrati sunt Victor Ponta, Mihai Tanasescu si seful SRI, George Maior.

Rares Bogdan afirma ca “oamenii inteligenti din SRI si-au dat seama ce s-a intamplat si ca seful SRI e prezentat pe toate canalele de stiri” ca fiind lider social-democrat si atunci “au aruncat aceasta gogorita, acest atac cibernetic ca sa acopere magaria facuta”.

“Si-au dat seama de cursa in care au fost atrasi cu privire la introducerea numelui celui mai important sef al serviciului de informatii intr-o campanie desantata” iar “dl Maior ar trebui sa rectioneze extrem de urgent sa explice ce cauta intr-un clip electoral al unui curent politic”, a mai spus Rares Bogdan.

“Este un contract comercial care ma intriga si pe care il vom trata din punct de vedere editorial mult diferit. Comanda este lansata de catre un ONG de la Bruxelles, insa informatiile mele, care m-au facut sa fiu intrigat, imi spun ca este vorba de fondurile unui membru PSD implicat in jocuri mass-media”, a declarat pentru HotNews.ro Cozmin Gusa.

Pe site-ul www.social-democratia.eu, care nu contine nicio precizare legata de proprietari, este prezentat un banner in care pozele lui Tony Blair, Victor Ponta, Martin Schultz, Mihai Tanasescu, Francois Hollande si George Maior.

In cursul zilei de vineri, videoclipurile au fost retrase de pe YouTube.

Intr-unul dintre textele de prezentare, intitulat “De la Francois Hollande, la Victor Ponta, Mihai Tanasescu sau George Maior”, se arata: “In acelasi context trebuie amintit un alt social-democrat roman de anvergura internationala, George Cristian Maior, actualul director al SRI, politician si diplomat de cariera. Pentru George Cristian Maior, conceptul de gandire strategica inseamna evaluarea fortelor aflate intr-o anumita dispunere si o inferare anticipativa a pasilor care trebuie urmati pentru realizarea obiectivului propus. O astfel de gandire creeaza posibilitatea de a misca lucrurile in mod tintit, de a crea ordine, a evita surprizele si a atinge scopurile, scrie George Cristian Maior in una din lucrarile sale.”

SRI: E inadmisibil, nu ni s-a cerut punctul de vedere, regretam ca se incearca atragerea serviciului in dispute publice

Purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava, a precizat ca Serviciului Roman Informatii de nu i s-a cerut vreun punct de vedere legat de continutul acestui videoclip.

“Nu ni s-a cerut punctul de vedere, acordul, ceea ce consider ca e inadmisibil. O sa luam masurile (adecvate) inclusiv in justitie daca o s fie cazul pentru asemenea situatii”, a spus el, contactat telefonic de Realitatea TV.

Sorin Sava si-a exprimat regretul pentru faptul ca SRI este atras “in tot felul de dispute publice” si a precizat ca “SRI si directorul acestui serviciu isi manifesta clar echidistanta si neutralitatea din punct de vedere politic si nu dorim sa fim implicati in asemenea evenimente”.

Cozmin Gusa a precizat, in aceasta discutie telefonica ca, daca primeste o adresa oficiala din partea SRI, va renunta “instant” la campania publicitara si la veniturile aferente.

“Puteti considera ca este punctul de vedere oficial al Serviciului”, a raspuns Sorin Sava.

“Acceptam aceasta pozitie a dvs si din acest moment acest videoclip nu va mai fi difuzat”, a precizat Cozmin Gusa.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.