Traian Basescu va calatori pana la Bruxelles in acelasi avion cu Victor Ponta

Traian Basescu va calatori pana la Bruxelles in acelasi avion cu Victor Ponta

by March 13, 2013 2 comments

Presedintele Traian Basescu va pleca joi la Bruxelles, pentru a participa la lucrarile Consiliului European, cu o cursa de linie TAROM, a confirmat, miercuri, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea. Cu acelaşi zbor TAROM se va deplasa joi dimineaţă la Bruxelles şi premierul Victor Ponta, au precizat pentru Mediafax unele surse oficiale. Ponta va participa la reuniunea liderilor de state UE care sunt membri ai Partidului Socialist European (PES).

 

Pana in prezent, presedintele efectua deplasarile in strainatate cu o aeronava inchiriata in regim charter de la TAROM, neexistand un avion prezidential la dispozitia sa. Recent, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, opina ca una dintre masurile de reducere a pierderilor de la compania TAROM ar putea fi vanzarea aeronavei Airbus A310 pe care o foloseste presedintele Traian Basescu.

“Sper din toata inima sa reusim sa reducem pierderile, pentru ca, in prezent, TAROM pierde 50 de milioane de euro pe an. Unul dintre modurile in care vrem sa reducem pierderile, de exemplu, este sa vindem avionul prezidential, care costa sapte milioane dolari pe an numai pentru intretinere”, explica Fenechiu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, la randul sau, ca nu se opune niciunei actiuni privind aeronava de la TAROM cu care calatoreste. “Va asigur ca nu ma opun niciunei actiuni, pentru ca aia nu este aeronava prezidentiala. Aeronava prezidentiala nu mai exista din 2010. (…) Ce folosesc eu de la TAROM este un avion pe care il inchiriem charter. Nu este o aeronava la dispozitia presedintelui Romaniei”, a afirmat Basescu.

Facebook Comments

2 Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.