Adriana Saftoiu: Ortodoxismul trebuie sa fie in Biserica, nu la scoala

Adriana Saftoiu: Ortodoxismul trebuie sa fie in Biserica, nu la scoala

by April 10, 2013 1 comment

“Ortodoxismul trebuie sa fie in Biserica si nu la scoala”, declara, la RFI, purtatoarea de cuvant a PDL, Adriana Saftoiu. Ea considera, in contextul dezbaterilor despre relatia dintre Biserica si Stat, ca la scoala, copiii ar trebui invatati sa fie “toleranti fata de alte culte”. Adriana Saftoiu remarca faptul ca “subiectul Biserica-Stat e un subiect sensibil, in mod evident, un subiect foarte vechi si foarte nereglementat, e un subiect tratat populist, nimeni nu-l trateaza cu seriozitate si asa cum trebuie”.

“Putem sa ne uitam de exemplu la Germania, care are un impozit, daca nu ma insel de 9% din salariu, deci cetateanul care doreste desigur plateste un impozit de 9%, care merge spre Biserica. E foarte adevarat ca Biserica intoarce acesti bani spre comunitate, avand azil pentru batrani, case pentru nevoiasi, pentru oameni saraci”, a mai spus Saftoiu.

“Nu e un subiect pe care-l poti transa foarte rapid, printr-un proiect de lege. Plus ca romanul in felul lui suprapune ideea de Biserica peste credinta in Dumnezeu. Atunci cand el spune cred in Biserica, in mod evident se refera cred in Biblie, in Dumnezeu. Nu intelege prin Biserica institutia respectiva si parca ai si o frica sa spui cum sa nu cred in Biserica, asta ar insemna sa ma dezic de bunul Dumnezeu”, afirma purtatoarea de cuvant a PDL.

Religia in scoli, un subiect “transat foarte prost”

Adriana Saftoiu considera ca subiectul religiei in scoli a fost tratat gresit: “Uitati-va la vechea discutie despre religia in scoli, religie care e introdusa in trunchiul comun al legii, ceea ce inseamna ca ea este obligatorie, ea trebuie sa faca parte din programa scolara, practic. Deci nici o scoala nu are voie sa renunte la religie, chiar daca se spune ca e optional. Este o alta discutie care s-a transat din punctul meu de vedere foarte prost”.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Mircea Mihulet
    #1 Mircea Mihulet 11 April, 2013, 15:13

    Fa, cucoanaaaaaaaaa!! Alo, se audeeee?? Tu esti intr-un partid de Dreapta?? Mai pune mana si mai citeste ce inseamna cu adevarat Dreapta. Si dup`aia ….mai vorbim. Daca reusesti sa pricepi ceva. http://punctuldevedere.blogspot.ro/2013/04/blog-post_2478.html?spref=fb

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.