Asociatii Dan Sova si Radu Cernov au muncit 25 de ore pe zi pentru complexele energetice Turceni si Rovinari

Asociatii Dan Sova si Radu Cernov au muncit 25 de ore pe zi pentru complexele energetice Turceni si Rovinari

by April 8, 2013 0 comments

Ziarul nostru a dezvaluit, in exclusivitate, ispravile avocatului Radu Cernov( nume vehiculat pentru ocuparea unui post de membru in CA Transgaz), un asociat al  ministrului Marilor Proiecte Nationale, Radu Sova . Cei doi, parteneri la Casa de avocatura “Sova&Asociatii”, au capusat in anii 2007-2008 complexele energetic Rovinari si Turceni (judetul Gorj) cu peste 1,2 milioane de lei. “Sova&Asociatii” au derulat timp de 3 ani (2007-2009) un contract de asistenta juridica cu cele doua companii nationale, obtinand un castig de mai mult de 2 milioane de euro. Potrivit unui raport al Curtii de Conturi din 2010, avocatii PSD au inventat ziua de lucru de 25 de ore.

Astfel, inspectorii fiscali au descoperit ca juristii de la “Sova& Asociatii” au lucrat pe branci pe data de 15 ianuarie 2008, cand si-au decontand pentru Rovinari si Turceni, intr-o singura zi, 25 de ore de munca. Mai mult, in documentele fiscale  prezente  la complexele energetice, apar saptamani, cand Radu Cernov si colegii sai au lucrat, in paralel, de la 15 la 22 de ore.

Va prezentam in intregime articolul pe care l-am publicat in data de 28 noiembrie 2010:

Casa de avocatura a senatorului PSD Dan Sova a introdus pe piata muncii o noutate: ziua de lucru de 25 de ore. SCA “Sova & Asociatii” a castigat in anii 2007-2008, contracte de asistenta juridica cu doua complexe energetice: Rovinari si Turceni, pentru care a incasat 2,52 milioane de lei. Recent, un raport al Curtii de Conturi critica risipa banului public in privinta angajarii de catre institutiile statului a unor case de avocatura, in conditiile sunt deja angajati o multime de juristi.

SCA “Sova & Asociatii” a  trecut in devizele de lucru ca a efectuat 25 de ore asistenta juridica pentru complexele Rovinari si Turceni, in data  de 15 ianuarie 2008.

Totodata, societatea senatorului PSD a muncit, pe hartie, pentru cele doua companii de stat peste 16.466 de ore, intre aprilie 2007 si noiembrie 2008. Adica zi si noapte, 686 de zile, reprezentnd un an si noua luni. Pentru aceasta munca titanica, casa de avocatura a incasat din banii publici 2,52 milioane de lei.

Initial, cele doua companii de stat au incheiat in 2007 un contract cu avocatii lui Sova pentru a asigura suportul juridic  implementarii “contractelor de finantare si executie a instalatiilor de desulfurare”. Contractul prevedea un pret de 153 de lei pentru fiecare ora efectata. Apoi, pe baza unor acte aditionale, societatile energetice au prelungit timp de aproape doi ani contractele pentru asistenta juridica in procesele pe care Rovinariul si Turceniul l-au avut cu fosti angajati, cu sindicatele, dar si intr-un proces de declarare a insolventei celor doua companii de catre fostul SC ICM SA (Inchiderea si Conservarea Minelor), din cauza unor creante.

Pe hartie: 16.466 ore muncite, zile si nopti

Potrivit datelor furnizate de devizele contractului, 8 avocati, printre care Radu Cernov, Roxana Eftimie, Paula Sandulescu, Iuliana Negoita, Eugen Pop sau Alexandra Sova (sotia senatorului PSD) au adus Casei de avocatura Sova un profit de 2,52 milioane de lei.

Pe hartie, firma senatorului PSD si-a decontat 16.466 de ore, pe parcursul a unui an si sapte luni. Asta insemnand munca incontinuu, fara oprire, zi si noapte, 686 de zile, sau un an si noua luni. Cea mai “prolifica” zi a fost 15 ianuarie 2008: avocatul Radu Cernov si-a decontat 25 de ore de munca – 20 de ore pentru Turceni si cinci ore pentru Rovinari. La inceputul anului 2008, avocatii lui Sova asigurau apararea pentru Turceni si Rovinari in procesul cu SC ICM SA si intocmeau documentatia pentru apararea complexului Rovinari in procesele cu Sindicatul Liber “Minerul”. A doua  zi, acelasi avocat, care nu a dormit deloc cu o zi inainte, muncind continuu, a mai lucrat 12 ore (sapte ore pentru complexul Turceni si cinci pentru Rovinari). De asemenea, cu cinci zile inainte, pe 10 ianuarie, Radu Cernov a muncit pentru cele doua companii nationale, cumulat, 20 de ore, dupa ce pe 9 ianuarie, a adunat 13 ore de munca, zi si noapte.

Si in luna februarie, “premiantul “ casei Sova s-a autodepasit si a muncit fara oprire, pentru Turceni si Rovinari: 19 ore (17 ianuarie), 15 ore (20 ianuarie), 11 ore (26 ianuarie), 10 ore (29 ianuarie) sau 11 ore (30 ianuarie).

Record: 143 de ore, intr-o singura zi

Octombrie 2008 a fost cea mai lunga luna de munca pentru casa de avocatura Sova. Timp de 30 de zile, opt avocati ai lui Sova au adunat, pe hartie, 1.261 de ore, reprezentand asistenta juridica pentru Turceni si Rovinari, adica 52,54 de zile, muncite fara pauza, pentru care au incasat 192.933 lei.

Doar pe data de 7 octombrie, avocatii acestei firme si-au decontat 143 de ore, lucrate incontinuu. Mai mult, in septembrie, avocatii de la “Sova” au strans 1.487 de ore, reprezentand 69 de zile, lucrate non-stop, pentru care au incasat 227.511 lei. Cea mai prolifica zi a fost 1 septembrie, cand au fost acumulate 112 ore, de catre cei 8 avocati.

O alta situatie interesanta se prezinta si pe 13 februarie 2008, cand cinci avocati ( Radu Cernov, Roxana Eftimie, Paula Sandulescu, Iuliana Negoita si Eugen Pop) si-au decontat fiecare cate 16 ore de munca, jumatate pentru Turceni si jumatate pentru Rovinari. De asemenea, pe 19 februarie, Roxana Eftimie si-a trecut in acte ca a muncit 12 ore la Turceni si 8 la Rovinari, iar Iuliana Negoita, 14 ore la Turceni si 8 la Rovinari.

In aceasta perioada, “Sova&Asociatii” au reprezentat in instanta complexul Rovinari, in conflict juridic cu fostii angajati, care au dat in judecata institutia pentru diminuarea unor drepturi banesti. Avocatii lui Sova s-au “razboit” in instanta cu liderul de sindicat Constantin Mitrescu, caruia i se taiase din venituri suma de 2.000 de lei. Rovinariul a fost aparat de “Sova” contra sumei de…20 000 de lei.  In cele din urma, compania de stat a pierdut procesul in fata sindicalistului. A trebuit sa-i plateasca lui Mitrescu 2.000 de lei, iar Sova a incasat 20 000 de lei. Interesant este faptul ca doi avocati, Cezar Ghiuzdan si Giani Carasol, au mai primit de la Turceni suma de 2.240 de lei pentru ca au studiat dosarul sindicalistului Mitrescu.

Potrivit presei locale, in iulie 2008, DNA Targu Jiu a inceput cercetarile in cazul contractului incheiat de casa de avocatura Sova cu cele doua complexe energetice. In acest context, procurorii DNA au trimis o solicitare conducerii Rovinariului ci Turceniului pentru a prezenta toata documentatia privind contractele de asistenta juridica cu casa Sova. Si mai interesant este faptul ca Rovinariul si Turceniul au angajat un avocat al lui Sova sa formuleze raspunsul pentru DNA si evident acesta a fost: DNA nu a are dreptul legal sa ceara aceasta documentatie. Pentru raspunsul dat, avocatul lui Sova, Roxana Enescu si-a decontat 6 ore, reprezentand 918 lei.

Curtea de Conturi crititaca angajarea de catre stat a unor firme de avocatura

Un raport al Curtii de Conturi trimis recent in Senat atragea atentia asupra cheltuierii unor sume mari de bani de catre institutii ale statului cu angajarea unor mari case de avocatura pentru a le reprezenta in instanta. Raportul sustine ca desi dispune de 7.000 de juristi, statul a cheltuit in ultimii doi ani 317 milioane de lei pentru servicii externe de avocatura. Portalul antocoruptie a scris zilele trecuta ca SCA Sova&Asociatii a castigat anul acesta trei contracte cu AVAS in valoare de 20.000 de lei.

Senatorul Dan Sova a renuntat la avocatura pe timpul mandatului de senator

Casa de avocatura Sova a apartinut senatorului PSD Dan Sova, care, dupa ce a devenit parlamentar s-a suspendat din avocatura. Firma a fost preluata de apropiati ai senatorului si, potrivit unor surse, de afaceri se ocupa chiar mama sa, Ana Diculescu Sova. In momentul incheierii contractelor cu Rovonariu si Turceniul, Dan Sova s-a asociat cu Victor Ponta, actualul presedinte al PSD, care a fost pentru petru doi ani ani senior partner.

 

Materialul si documentele le gasiti daca dati un link: http://ancheteonline.ro/2010/11/sova-a-descoperit-ziua-de-munca-de-25-de-ore/

Citeste si: http://ancheteonline.ro/2013/04/asociatul-lui-dan-sova-pe-lista-candidaturilor-pentru-un-post-de-membru-in-ca-transgaz/

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.