Cariera politica in zigzag. Adriana Saftoiu se intoarce in PDL. Ca purtator de cuvant

Cariera politica in zigzag. Adriana Saftoiu se intoarce in PDL. Ca purtator de cuvant

by April 8, 2013 0 comments

Adriana Săftoiu a fost aleasă, luni, purtător de cuvânt al PDL, în şedinţa BPN al PDL, cu un vot împotrivă, dat de Roberta Anastase. Fostul purtător de cuvânt al Preşedinţiei a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că noua funcţie este pentru ea o provocare, căreia speră să îi facă faţă. Ea a amintit că a mai colaborat cu Vasile Blaga şi cu PDL. Săftoiu a mai spus că este convinsă că poate avea o relaţie instituţională de colaborare cu Roberta Anastase.

“Îi înţeleg poziţia Robertei”, a spus Săftoiu, menţionând că fostul preşedinte al Camerei a fost ţinta unor critici din partea ei.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că i-a propus fostului deputat PNL Adriana Săftoiu, fost purtător de cuvânt al Preşedinţiei în primul mandat al preşedintelui Traian Băsescu, să devină purtător de cuvânt al PDL, iar aceasta a acceptat.

Adriana Săftoiu a mai fost purtător de cuvânt al PD, între 2001 şi 2004, iar în perioada 2005 – 2007, la începutul primului mandat de preşedinte al lui Traian Băsescu, a fost consilier prezidenţial pe probleme de comunicare.

Adriana Săftoiu a demisionat la 28 martie 2007 de la Cotroceni, declarând că motivele sunt de natură personală: “E doar o măsură administrativă. Rămân în continuare un susţinător al politicii şi proiectelor lui Traian Băsescu”.

Demisia Adrianei Săftoiu a avut loc la zece zile după ce soţul ei, Claudiu Săftoiu, a demisionat din funcţia de director al SIE.

După o perioadă, Adriana Săftoiu a devenit membru PNL, ajungând deputat al acestei formaţiuni, postură din care a criticat în unele rânduri anumite decizii ale preşedintelui Băsescu. În unele ocazii, acesta i-a replicat.

Vasile Blaga a câştigat, recent, un nou mandat în fruntea PDL, victoria sa fiind contestată de Elena Udrea, dar şi de preşedintele Băsescu. Şeful statului a anunţat, la scurt timp după declararea oficială a lui Blaga drept preşedinte PDL, că se desparte de acest partid.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.