Cristian Preda si Teodor Baconschi scapa, momentan, de excluderea din PDL

Cristian Preda si Teodor Baconschi scapa, momentan, de excluderea din PDL

by May 31, 2013 0 comments

preda_cristian1[1]Conducerea PDL va lua in discutie luni cazurile nemultumitilor din partid Cristian Preda si Teodor Baconschi. Surse din conducerea PDL au declarat pentru Hotnews.ro ca cei doi democrat liberali nu vor fi exclusi din partid, dar li se va da un avertisment. Totodata, aceleasi surse sustin ca in PDL se incearca acum instalarea unui armistitiu temporar, care ar putea fi insa dinamitat din nou de alcatuirea listelor pentru alegerile europarlamentare.
“Trebuie stabilite niste reguli de conduita interna, ele exista in regulament, dar este necesar sa se discute cu cei doi fata in fata pentru a vedea care sunt nemultumirile lor”, au explicat sursele citate. Teodor Baconschi si Cristian Preda vor fi cel mai probabil avertizati de catre conducerea partidului sa respecte regulile interne si vor fi invitati sa-si expuna propunerile in interiorul partidul.

Vasile Blaga a declarat, vineri, ca nu exista o “lista de excluderi” si ca nu isi doreste sa plece nimeni din PDL, insa este “deranjat de denigrari”.

  • Vasile Blaga: “Nu avem lista de excluderi. Pot sa ii inteleg pe unii colegi ca sunt suparati, dar PDL este in plin proces de reconstructie, e mult de lucru pentru reconstructie in teritoriu si a mesajului. Observ colegi din partid care, in loc sa se lupte cu USL, permanent ataca partidul folosind aceeasi retorica ca si USL. Alti colegi vad rau ca PDL il ataca pe presedinte, dar noi nu l-am atacat, doar am avut viziuni diferite despre comasarea terenurilor. Nu ma deranjeaza nimeni care are critici la adresa partidului, dar denigrarile ne deranjeaza. Luni, la BPN, discutii despre activitatea unor colegi este clar ca o sa avem, dar nu avem tinta excluderile, dar nu stiu cum se vor finaliza discutiile si unde se va ajunge, pentru ca suntem un partid democratic care trebuie sa discutam in interior. (…) Eu nu doresc sa plece nimeni din PDL. Este mult de lucru si ma astept ca toata lumea sa participe la acest efort” (Agerpres)
La evenimentul organizat vineri de conducerea PDL la Cluj pe teme de administratie publica locala, taberele din interiorul partidul au cazut la pace. Potrivit surselor Hotnews.ro  Elena Udrea, Vasile Blaga si Emil Boc au discutat despre reconsolidarea si proiectele partidului in Opozitie.

Blaga, Udrea si Boc au facut o pace temporara, dupa ce ultimele luni au fost marcate de razboaie subterane in partid. Dupa ce a pierdut sefia partidului la congres, Elena Udrea ar fi incercat chiar ruperea unei factiuni din PDL, incercare soldata cu un esec.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.