Director general al Antena 1, saltat de procurorii DNA pentru santaj si amenintari

Director general al Antena 1, saltat de procurorii DNA pentru santaj si amenintari

by May 30, 2013 0 comments

procuror-dna-exista-mai-multe-filiere-in-garda-financiara-care-stopeaza-controalele-89915[1]Directorul general al Antena 1, Sorin Alexandrescu, a fost condus la sediul DNA in aceasta dimineata. Procurorii DNA au anuntat intr-un comunicat oficial ca Alexandrescu este cercetat penal pentru santaj. Procurorii il acuza pe Sorin Alexandrescu ca ar fi constrans un administrator al unei firme sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de inculpat, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza. Antena 3, Evz si B1 TV scriu ca firma respectiva ar fi compania de cablu RCS – RDS, cu care trustul media al lui Dan Voiculescu a dus un lung razboi in ultimii ani. Potrivit comunicatului DNA, presupusul santaj ar fi avut loc in perioada 16 aprilie-24 mai a.c.

Ora 20.25 Antena 3 acuza o intrumentalizare a cazului, acuzand faptul ca DNA a publicat initial joi un comunicat cu data de marti, 28 mai, dupa care a schimbat data comunicatului in 30 mai. In opinia Danei Grecu si a lui Radu Tudor, acest lucru demonstreaza caracterul premeditat al acestui dosar.

Ora 20.00 Sorin Alexandrescu a fost retinut de procurorii DNA, urmand a fi prezentat in fata judecatorilor cu mandat de arest preventiv, a declarat avocatul acestuia, Gheorghe Mateut.

“La data de 30 mai 2013, procurorii au dispus retinerea inculpatului Alexandrescu George Sorin pe un termen de 24 de ore, urmand a fi prezentat instantei competente cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Acesta este acuzat de santaj.

Care sunt motivatiile procurorilor:

  • In perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrans un administrator al unei societati comerciale sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de inculpat, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza.
  • Dosarul a fost constituit ca urmare a denuntului partii vatamate.
  • Inculpatului Alexandrescu George Sorin i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

Ora 17.25 La Antena 3, acuzatiile de santaj sunt discutate in studio cu Bogdan Chirieac

Ora 17.05: Antena 1 afirma, intr-un comunicat de presa, ca demersul DNA a avut loc “la initiativa unui reprezentant al companiei RCS&RDS”, companie cu care Antena Group are numeroase litigii.

Ora 17.04: RTV sustine, citind surse DNA, ca Sorin Alexandrescu lar fi santajat pe administratorul RCS&RDS cu dezvaluirea unei afaceri mai vechi. Afacerea, ale carei detalii au fost publicate joi in Cotidianul, arata ca RCS&RDS ar fi platit bani unei firme a lui Dumitru Dragomir (seful Ligii de Fotbal) in schimbul drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal.

  • Sorin Alexandrescu este CEO Antena TV Group, din care fac parte posturile Antena 1, Antena 2, Euforia si GSP TV, dar nu si Antena 3, postul de stiri fiind operat de o companie separata, condusa de Mihai Gadea.
  • Sorin Alexandrescu, fost sef la Kandia-Excelent, a venit initial la conducerea Antena 1 in octobrie 2009, preluand ulterior conducerea Antena Group. El a parasit acest post in septembrie 2011, fiind inlocuit de Adrian Nanulescu, fost director business-to-business la Orange. Nanulescu nu a rezistat, insa, mai mult de jumatate de an la conducerea Antena Group, iar in martie anul trecut  Sorin Alexandrescu a revenit in functia de CEO la Antena, exact in momentul in care exploda cel mai dur episod din conflictul acestui trust cu operatorul de cablu RCS&RDS, conflict soldat cu scoaterea Antenelor de pe platforma de satelit Digi.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.