Victor Ponta: Nu ar fi excesiv daca s-ar confisca masini si motociclete pentru abateri in trafic

Victor Ponta: Nu ar fi excesiv daca s-ar confisca masini si motociclete pentru abateri in trafic

by May 7, 2013 0 comments

victor-ponta-afp[1]Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că nu i s-ar părea excesiv ca în anumite situaţii să fie confiscate maşinile şi motocicletele, ca sancţiune pentru abateri rutiere grave. Ponta a spus că acest lucru ar fi posibil dacă actuala Constituţie ar fi modificată, urmând să conţină o prevedere în acest sens.”În România nu se poate decât dacă va fi de acord preşedintele Comisiei Constituţionale să modificăm la Constituţie acest lucru. Sunt ţări care confiscă maşina cu care s-a încălcat grav legea rutieră. Noi nu avem voie conform Constituţiei actuale, dar mie nu mi s-ar părea excesiv în anumite situaţii şi vă spun ca fost motociclist că ar trebui să confiscăm şi motociclete, nu doar maşini”, a spus Ponta.

Premierul a precizat că doreşte să folosească exemplele unor ţări ca Franţa care au implementat cu succes strategii pe termen mediu de reducere a numărului de accidente rutiere.

 

“Mă gândesc să folosim toate exemplele de succes din ţări cu rezultate pe termen mediu în reducerea accidentelor. Franţa e una din aceste ţări. Sarkozy a fost ales preşedinte după un mandat de ministru de Internte cu rezultate notabile în acest sens. În Franţa a existat o scădere a numărului de accidente”, a spus Ponta.

 

El a arătat că România este o ţară care recunoaşte mai greu autoritatea celor care aplică legea şi a arătat că mai sunt multe de lucrat în ceea ce priveşte respectarea legii şi a regulilor rutiere.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.