Dan Voiculescu a rupt protocolul cu PNL. PC se pregateste de destramarea USL si de trecerea in barca PSD

Dan Voiculescu a rupt protocolul cu PNL. PC se pregateste de destramarea USL si de trecerea in barca PSD

by June 20, 2013 0 comments

usl-va-initia-motiune-de-cenzura-daca-se-asuma-raspunderea-pe-comasare-si-numar-de-parlamentari-116043[1]Vicepresedintele Partidului Conservator (PC), Bogdan Ciuca, a declarat joi ca protocolul Aliantei de Centru – Dreapta (ACD) nu mai functioneaza si ca de acum inainte conservatorii vor face declaratii in nume propriu. Ciuca a explicat decizia conducerii PC sustinand ca in ultima perioada nu au mai existat consultari la nivelul celor doua partide pe proiecte legislative sau declaratii. Totodata, vicepresedintele PC a tinut sa precizeze ca nu se pune problema unei ruperi a ACD.
“Protocolul ACD nu functioneaza. Nu au mai fost intalniri in teritoriu, nu au mai existat consultari intre cele doua partide. Nu va speriati, nu se rupe USL, este si ramane in continuare cel mai drag proiect al PC. Pentru ca ne intrebati atunci cand vorbim de declaratii politice, de initiative legislative ne intrebati daca s-au discutat in ACD, practic acest gen de intalniri n-au existat. Facem cunoscut de azi incolo ca toate pozitiile PC sunt ale PC si toate pozitiile PNL sunt ale PNL. Cand va fi momentul sa avem o decizie comuna se va anunta. Nu vizam o rupere, nu vizam o plecare”, a declarat Bogdan Ciuca la Palatul Parlamentului.

Neoficial, potrivit Hotnews.ro,  conservatorii sustin ca partidul pregateste campania pentru alegerile europarlamentare si ca strategia se bazeaza pe promovarea partidului fara PNL.

Mihai Voicu, vicepresedinte PNL: “Este o relatie normala care a inceput de foarta multa vreme in conditii foarte si aceasta realtie trebuie privita in contextul USL. PC si PNL au decis sa mearga separat la alegerile europarlamentare dupa cum stiti dar asta nu insemana ca nu functioneaza ACD. Cred  ca orice fel de discutie este deschisa si nu reprezina in niciun fel degradarea relatiilor politice in interiorul ACD. Nu cred ca USL si nici ACD vor fi afectate de o participare separata la alegerile europarlamentare.”(Romania TV)

Surse politice au delcarat pentru Hotnews.ro ca partidul lui Dan Voiculescu isi pregateste strategia politica pentru viitor si incearca sa se delimiteze treptat de PNL in cazul in care USL se va rupe, iar liberalii vor fi scosi de la guvernare.”Conservatorii au racolat foarte multi parlamentarii PP-DD si au deja grupuri parlamentare. Daca conjunctura politica se schimba, parlamentarii PC sunt esentiali in sustinerea unui guvern PSD fara liberali”, au explicat sursele citate.

Totodata, aceleasi surse sustin ca relatia PC-PNL a inceput sa se deterioreze de la numirea procurorilor si faptul ca Victor Ponta a fost cela care a decis nominalizarile. De altfel, liberalii recunosc neoficial ca relatiile cu PC s-au racit in ultima perioada.

Conservatorii au racolat in ultima perioada parlamentari PPDD la concurenta cu PSD. La inceputul saptamanii, omul de incredere al  lui Dan Diaconescu, Tudor Barbu, a parasit PPDD si s-a inscris in PC.

De la inceputul sesiunii parlamentare, conservatorii au racolat 7 parlamentari de la PPDD si PDL. La Camera Deputatilor PC are in prezent 18 parlamentari, iar la Senat 8 mandate.

In ianuarie 2010, inaintea infiintarii USL, liberalii si conservatorii s-au aliat si au format ACD (Alianta de Centru Dreapta) care are ca sigla o sageata inscrisa intr-un patrat sub care se afla denumirile prescurtate ale celor doua formatiuni.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.