Protocolul USL se va schimba: separat la europarlamentare si echipa comuna pentru prezidentiale

Protocolul USL se va schimba: separat la europarlamentare si echipa comuna pentru prezidentiale

by June 3, 2013 0 comments

usl-va-initia-motiune-de-cenzura-daca-se-asuma-raspunderea-pe-comasare-si-numar-de-parlamentari-116043[1]Protocolul Uniunii Social Liberale va fi amendat pe trei directii mari – obiectivele politice prioritare (revizuirea Constitutiei, inclusiv adoptarea unei noi forme pentru referendum, si regionalizarea), regimul alegerilor europarlamentare si prezidentiale si un cod de conduita “clar” in cadrul aliantei, a declarat, luni, la finalul sedintei USL, presedintele PNL, Crin Antonescu, citat de Agerpres. El a reiterat ca protocolul actual al USL, aflat in vigoare, nu se modifica, ci este vorba doar de a adauga articole pentru o functionare solida si de durata a Uniunii.
“Amendamentele se vor construi in trei directii – obiectivele politice prioritare: revizuirea Constitutiei intr-un calendar care sa permita adoptarea noii forme prin referendum, pana la sfarsitul acestui an; regionalizare si descentralizare (…) tot pana la sfarsitul anului. (…) Al doilea capitol vizat de completarile protocolului – regimul alegerilor europarlamentare si prezidentiale de anul viitor”, a explicat co-presedintele USL.

Liderul liberalilor a adaugat ca la europarlamentare, partidele componente ale USL vor candida pe propriile liste, “ceea ce nu va exclude un angajament, program comun al europarlamentarilor in PE, in convergenta cu proiectul de tara”, iar la alegerile prezidentiale – candidat comun si constituirea unei echipe mixte USL care “sa construiasca pas cu pas proiectul prezidential”, care sa nu insemne doar campanie, ‘ci un proiect convergent cu programul de guvernare’.

“A treia chestiune – un cod de conduita prevazut si adaugit, adus la zi, conceput spre a face foarte clar tuturor membrilor, demnitarilor, parlamentarilor care sunt regulile elementare de conduita in cadrul unei aliante. (…) Un cod de conduita fara echivoc”, a subliniat presedintele Senatului.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.