Traian Basescu acuza Senatul de politizarea Institutului Cultural Roman

Traian Basescu acuza Senatul de politizarea Institutului Cultural Roman

by June 18, 2013 0 comments

traian-basescu-citat-la-judecatoria-sectorului-5-in-procesul-cu-mugurel-surupaceanu-93900[1]Traian Basescu se declarat ingrijorat fata de “continua decredibilizare a Institutului Cultural Roman ca urmare a schimbarilor brutale a conducerilor institutiei si a politizarii la care USL supune ICR in ultimul an”. Intr-un comunicat postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale, a doua zi dupa demisia lui Andrei Marga din fruntea ICR, seful statului isi exprima “ingrijorarea fata de continua decredibilizare a Institutului Cultural Roman ca urmare a schimbarilor brutale a conducerilor institutiei si a politizarii la care USL supune ICR in ultimul an”.
“Intentiile de folosire ca instrument politic a unei institutii al carei unic scop este promovarea culturii romanesti in lume, demersurile de politizare a activitatilor pe care ICR le desfasoara si a aparatului sau de lucru, asa cum confirma si evenimentele din ultimele zile, nu au facut altceva decat sa continue procesul de degradare a imaginii Institutului Cultural Roman”, spune Traian Basescu, citat in acest comunicat.

In aceste conditii, seful statului “face un apel la adresa conducerea Senatului si la senatorii USL sa inteleaga importanta Institutului Cultural Roman pentru imaginea culturii romanesti si a Romaniei in lume, sa dea dovada unui comportament responsabil si sa inceteze de indata demersurile de politizare a acestei institutii culturale”. Presedintele Senatului este Crin Antonescu.

ICR s-a aflat in subordinea Administratiei Prezidentiale, din perioada mandatului lui Ion Iliescu si pana anul trecut, cand majoritatea USL a decis ca institutia sa treaca in subordinea Senatului.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.