Omar Hayssam, condamnat in alte 3 dosare la 21 de ani de puscarie

Omar Hayssam, condamnat in alte 3 dosare la 21 de ani de puscarie

by July 19, 2013 0 comments

hayssam-dc[1]Instanţa supremă l-a condamnat definitiv pe Omar Hayssam la 16 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat că a înşelat patru firme cu 1,6 milioane de euro, de la care a luat în leasing mai multe utilaje, pe care le-a trimis în Siria şi Egipt, la firmele controlate de el. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins joi ca nefondate recursurile declarate de inculpaţi, menţinând astfel decizia Tribunalului Bucureşti, care i-a condamnat pe Omar Hayssam la 16 ani de închisoare, pe Omar Mohamad la 14 ani de închisoare şi pe Quasim Essa tot la 16 ani de închisoare.

Dosarul Foresta Nehoiu: trei ani de închisoare cu executare Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis,î n iunie 2010, condamnarea la trei ani de închisoare cu executare a omului de afaceri sirian Omar Hayssam în dosarul Foresta Nehoiu. Magistratii Instanţei Supreme au admis astfel recursul procurorilor şi au casat decizia Curţii de Apel Bucureşti care îl achitase pe omul de afaceri sirian. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, în iulie 2008, achitarea lui Omar Hayssam şi a celorlalţi inculpaţi din dosarul Foresta Nehoiu. Acestia erau acuzaţi de procurorii DIICOT de bancrută frauduloasă în legătură cu privatizarea societăţii respective.

Dosarul fugii: 2 ani de închisoare

Omar Hayssam a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Oradea, la doi ani de închisoare cu executare pentru trecerea frauduloasă a frontierei, în timp ce fraţii acestuia – Mukhles şi Mahmoud – şi omul de afaceri Mustafa Tartoussi, acuzaţi că i-ar fi înlesnit fuga din ţară, au fost achitaţi. Decizia a fost dată în octombrie 2012, dar nu este definitivă. Dosarul a ajuns la Curtea Supremă de Justiţie.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.