Victor Ponta: Din pacate, am fost peste 50% care am dat lovitura de stat in 2012

Victor Ponta: Din pacate, am fost peste 50% care am dat lovitura de stat in 2012

by July 4, 2013 0 comments

victor-ponta-afp[1]Premierul Victor Ponta considera ca la referendumul de anul trecut pentru demiterea presedintelui s-au prezentat peste 50% dintre cei cu drept de vot. “Am vazut si eu datele finale ale recensamantului. Mai bine mai tarziu decat niciodata, doar ca, din pacate, am fost peste 50% in 29 iulie 2012 care am dat lovitura de stat cum ar spune unul din ramasi in urma. Am fost peste 50%, nu ne mai foloseste foarte mult acum”, a spus Ponta, la inceputul sedintei de Guvern, comentand rezultatele recensamantului populatiei.
Acesta a cerut ministrului de interne si ministrului administratiei sa vada “cum adaptam toata legislatia noastra la o realitate care acum nu mai este contestat de nimeni”. “O sa va rog domnule ministru de Interne si cu ministrul Administratiei sa vedem cum adaptam toata legislatia noastra la o realitate care acum nu mai este contestata de nimeni – cati suntem, cum se fac cvorumurile, liste permanente, pentru ca din pacate deciziile de anul trecut ale Curtii Constitutionale au reusit mai mult sa ne incurce decat sa ne lamureasca si poate pentru viitor nu mai patim ce am patit anul trecut. Daca o data s-a intamplat nu mai trebuie sa se intample si a doua oara”, a precizat premierul. 

In schimb, ministrul de Interne, Radu Stroe, a spus ca acum legea prevede ca listele permanente tin de competenta Autoritatii Electorale Permanente, nu de a Guvernului.

Dupa acest raspuns al ministrului de interne, Victor Ponta a adaugat ca vicepresedintele Liviu Dragnea are responsabilitate in aceasta privinta. “Domnule vicepremier, aveti responsabilitate, oricum este domeniul preferat…”, a spus Ponta.

Populatia stabila a Romaniei era de 20.121.641 persoane la 20 octombrie 2011, arata rezultatele finale ale recensamantului, cu un milion mai mult decat aratau rezultatele preliminare din august 2012.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.