Aici locuieste tortionarul si calaul Alexandru Visinescu. Afisul postat pe blocul unde sta acesta

Aici locuieste tortionarul si calaul Alexandru Visinescu. Afisul postat pe blocul unde sta acesta

by August 1, 2013 1 comment

alexandru-visinescu-captura[1]Pe blocul in care locuieste Alexandru Visinescu, fostul comandant al penitenciarului al inchisorii Ramnicu Sarat, a aparut un afis cu urmatorul mesaj: “Aici locuieste tortionarul si calaul Alexandru Visinescu. Sef de penitenciar la Ramnicu Sarat intre anii 1956-1963. Responsabil de moartea si tortura a sute de detinuti politici”. Fotografia ne-a fost semnalata de un cititor si a aparut la intrarea in blocul lui Visinescu dupa ce Gandul, in parteneriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, a publicat lista fostilor tortionari din perioada comunista.
Marti, 30 iulie, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) a solicitat Parchetului de pe langa Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti inceperea urmarii penale a fostului comandant al inchisorii Ramnicu Sarat, Alexandru Visinescu, pentru omor deosebit de grav.

Andrei Muraru, presedintele executiv al IICCMER, a explicat ca, “practic, toti detinutii politici inchisi in timpul regimului comunist la Ramnicu Sarat au fost torturati fizic si psihic ca urmare a deciziilor luate de comandantul penitenciarului. Toate dovezile noastre, fie ca este vorba despre marturiile fostilor detinuti politici, de amanuntele oferite de catre fostii subalterni sau de documentele din arhive, arata ca Alexandru Visinescu este responsabil din punct de vedere penal pentru decesele inregistrate la Ramnicu Sarat in timpul mandatului sau”.

In aceeasi zi, Alexandru Visinescu a avut o reactie violenta in fata ziaristilor care au venit sa-l intrebe cum comenteaza cererea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) de a se incepe urmarea penala impotriva sa, in calitate de fost comandant al inchisorii Ramnicu Sarat, pentru omor deosebit de grav.

Acesta a incercat sa loveasca ziaristii de mai multe ori, injurandu-i: “Iti dau, f… Cristosu’ ma-tii sa-ti f…”

Jurnalistii l-au intrebat daca se considera vinovat fata de aceste acuzatii. “Nu! Eu am indeplinit o functie”, a raspuns acesta, dupa care a incercat sa loveasca un alt ziarist, injurandu-l din nou.

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Katq
    #1 Katq 30 September, 2013, 02:36

    si cu mai multe palarii daca ma saitduram. :)@DSN :)@HendrixSondajele de la Insomar sunt confectionate mai nou in functie de ofertele lui Geoana. Se pare ca Geoana nu i-a oferit destul lui SOV (inca) ca ii tot tine la misto partidul cot la cot cu pedeleprele.@DramoIsi face si acolo… :)@LuciaDa. @RamsteinI-a vrajit Duduia… :))@Jivina ComedieVai, ce o sa plangem… :)@Petru AvramLogica distorsionata. Unde-i fac campanie lui Basescu? Cumva nu trebuie sa mai scriu un cuvant de el de frica ca ii fa campanie? Dar nu numai asta e ciudat. Ci ca ii lasi un mesaj PNL-ului. Eu sunt blogger. Nici politician, nici ziarist. Ii dai dreptate lui Bogdan Teodorescu, si afla ca si eu ii dau mereu… Sunt foarte de acord cu tot ce spune. Insa in fieare emisiune el vorbeste aproape numai de Basescu. Deci? Daca el o face eu nu pot pe un blog?

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.