Catalin Ivan: Era obligatorie coabitarea dintre presedinte si premier. Basescu incearca sa oblige USL sa-l suspende

Catalin Ivan: Era obligatorie coabitarea dintre presedinte si premier. Basescu incearca sa oblige USL sa-l suspende

by August 7, 2013 0 comments

catalin-ivan-300x240[1]Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, susţine că era obligatorie coabitarea între preşedinte şi premier, aceasta având efecte pozitive în economie, el apreciind totodată că, prin acţiunile sale, Traian Băsescu încearcă să oblige USL să-l suspende din nou, dar nu se va întâmpla acest lucru.”Pactul de coabitare este obligatoriu în absolut orice stat în care democraţia este forma de guvernare, pentru că atunci când ai un preşedinte ales, un şef al Executivului cu puteri foarte mari, este obligatorie coabitarea dintre cei doi”, a declarat Cătălin Ivan miercuri, la RFI.
Purtătorul de cuvânt al PSD consideră că, “în mod normal, conform Constituţiei noastre, preşedintele n-ar fi trebuit să joace niciun rol politic”.

“Din păcate, vorbim de Traian Băsescu, care şi-a făcut şi partid, care a fost permanent implicat în luptele politice, de aici cele două suspendări ale sale”, adaugă Ivan.

“Era obligatoriu pentru ca România să aibă stabilitate politică, să aibă stabilitate economică, să putem să devenim credibili pentru partenerii externi, să atragem fonduri europene, să atragem investiţii, era obligatorie această coabitare şi la nivel formal, oficializată prin acel pact semnat de către cei doi”, precizează social-democratul.

Cătălin Ivan spune că “este o coabitare între primul-ministru şi preşedintele ţării, care a avut şi are efecte pozitive asupra economiei româneşti, se văd rezultatele”.

“Chiar dacă nu se semna acel acord de coabitare, ea era obligatorie, pentru că altfel am fi fost permanent într-un război politic, am fi fost lipsiţi de credibilitate faţă de partenerii externi şi situaţia s-ar fi agravat foarte-foarte tare”, susţine el.

“Dincolo de atacurile politice ale lui Traian Băsescu, toate în afara Constituţiei, dar încercând cumva să ne oblige să-l mai suspendăm o dată, nu o vom face, pentru că este mai importantă guvernarea şi e mai important să avem rezultate pozitive pentru români, ca economia să crească, să crească nivelul de trai, să atragem fondurile europene (…). Nu-l vom mai suspenda pe Traian Băsescu şi orice război pe care Traian Băsescu îl vrea cu USL se va lovi de un zid”, mai declară Cătălin Ivan.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.