Dinel Staicu: Fratele meu a dat 1,5 milioane de euro, avocatelor. Ma indoiesc ca au ajuns la judecatoarea Veronica Carstoiu

Dinel Staicu: Fratele meu a dat 1,5 milioane de euro, avocatelor. Ma indoiesc ca au ajuns la judecatoarea Veronica Carstoiu

by August 13, 2013 0 comments

STAICU - PNADinel Staicu a recunoscut ca fratele sau a dat bani avocatelor sale in timp ce el se afla in penitenciar, despre care nu stia la vremea respectiva, insa a precizata ca se indoieste ca banii au ajuns de fapt la judecatoare, ci ca avocatele cereau din ce in ce mai multi bani de la un termen de judecata la altul, lucru care nu s-ar fi intamplat daca suma ajungea la judecatoare. “Eu oricum ma alegeam cu aceasta condamnare amanata, deci fratele a vrut sa faca o fapta buna. Pacatul meu a fost ca i-am prezentat aceste avocate inca din 201,0 niciodata mie nu mi-a spus ca la fiecare termen (avocatele cereau) 100.000, 300.000, 500.000 (euro) ca il scapam luna asta’… Uite asa au facut 2 ani, odata si odata trebuia sa se intample”, a spus Staicu jurnalistilor, in fata sediului Directiei Nationale Anticoruptie.
El a declarat ca va cere sa fie arestat, intrucat nu mai suporta presiunea mediatica.

Reamintim ca judecatoarea Veronica Carstoiu, de la Curtea de Apel Bucuresti si fiul acesteia au primit vineri seara mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile potrivit deciziei luate vineri seara de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul sumelor totalizand peste un milion de euro pentru solutii favorabile in procese, anunta Mediafax. Veronica Carstoiu este cercetata pentru coruptie, iar fiul ei a fost retinut pentru ca ar fi intermediat primirea a 50.000 de euro de catre aceasta, de la mai multe persoane care doreau solutii favorabile in unele dosare si care ar fi dat anterior un milion de euro.

Surse judiciare au declarat atunci ca cel care i-ar fi dat mita de 1 milion de euro este Dinel Staicu. Banii ar fi fost dati prin intermediul fratelui lui Dinel Staicu, Marian Staicu, si al avocatului Adriana Dascalu.

Scopul mitei, spun aceleasi surse judiciare, ar fi fost anularea condamnarii la sapte ani de inchisoare a lui Dinel Staicu, decizie care chiar s-a luat in februarie 2012. Amintim ca Veronica Cirstoiu este una dintre cele trei judecatoare care au anulat condamnarea la sapte ani de inchisoare a lui Dinel Staicu in dosarul fraudarii Bancii Religiilor.

Dinel Staicu a mai declarat la DNA ca fratele sau i-a spus ca vrea sa “recunoasca tot”. El a declarat ca din cei circa 1.500.000 euro, avocatele “si-au tras” 1.300.000. “Eu ma indoiesc ca banii au ajuns la judecatoare. Daca ei aveau relatii la judecatoare, altfel nu se ajungea la urmatorul si urmatorul termen”, a spus el.

Intrebat din nou daca stia ca fratele sau dadea mita pentru eliberarea sa, Dinel Staicu a raspuns: “Eu de unde sa stiu? Atunci eu de ce mai plateam? Cred ca 1 milion de euro, mai bine, s-au dat legal, contracte cu facturi.”

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<