Asociatia Caleidoscop si un fost voluntar, audiati de procurorii de la Parchetul General

Asociatia Caleidoscop si un fost voluntar, audiati de procurorii de la Parchetul General

by September 6, 2013 0 comments

caini[1]Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociatiei Caleidoscop, care in 2008 a semnat, in numele ONG-ului, pentru adoptarea unuia dintre cainii care l-au omorat pe Ionut Anghel, a venit, vineri, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a fi audiata, transmite Mediafax. Si presedinta asociatiei, Carmen Secareanu, a venit, vineri la Parchet pentru a fi audiata.

Aceasta fusese citata sa se prezinte joi la Parchetul instantei supreme, insa a cerut anchetatorilor sa amane audierea ei pentru vineri, intrucat vrea sa isi angajeze un avocat.

Avocatul cu care Lavinia Mirela Nica a venit la Parchet a declarat ca aceasta are calitate de martor in dosar si a venit sa raspunda interbarilor anchetatorilor.

Acesta a precizat ca este prematur sa se vorbeasca de acuzatii, precizand ca Lavinia Mirela Nica nu mai este membru al Asociatiei Caleidoscop.

Dosarul penal a fost deschis in 3 septembrie de Parchetul Tribunalului Bucuresti, iar o zi mai tarziu ancheta a fost preluata de procurorii Parchetului instantei supreme, avand in vedere complexitatea cauzei si intensa mediatizare a acesteia.

Procurorii fac cercetari privind imprejurarile in care a murit Ionut Anghel, in varsta de patru ani, acesta fiind gasit cu sute de muscaturi de caini, pe un teren privat, apartinand unei firme, din apropierea Parcului Tei, in Sectorul 2 al Capitalei.

Anchetatorii vor verifica si daca au fost respectate dispozitiile OUG 155/2001 privind programul de gestionare a cainilor fara stapan.

In acest dosar a fost audiat, miercuri, la Parchetul instantei supreme, Razvan Bancescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA).

Unul dintre cainii care l-au omorat pe Ionut Anghel fusese sterilizat de ASPA si adoptat de Asociatia Caleidoscop pe 24 decembrie 2008.

Razvan Bancescu a declarat, la iesirea de la Parchetul instnatei supreme, ca nu se simte in niciun fel raspunzator pentru incidentul in urma caruia copilul de patru ani a murit sfasiat de caini.

Bancescu a precizat ca a fost chemat de anchetatori pentru a da declaratii in calitate de martor si a adus mai multe documente, intrucat unul dintre cainii care au atacat copilul a fost al ASPA, fiind ulterior adoptat de Asociatia Caleidoscop. Acesta a afirmat ca, din informatiile sale, Asociatia Caleidoscop a adoptat noua caini de la ASPA.

El a precizat ca, pana in prezent, nu s-a reusit contactarea reprezentantilor Asociatiei Caleidoscop si nici nu se cunoaste exact care mai este situatia acestei organizatii pentru protectia animalelor.

Razvan Bancescu a mai spus ca ASPA urmeaza sa faca o centralizare a tuturor cainilor care au fost adoptati de ONG-uri.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.