Conducerea celor doua camere ale Parlamentului a aprobat infiintarea unei comisii speciale pentru Rosia Montana

Conducerea celor doua camere ale Parlamentului a aprobat infiintarea unei comisii speciale pentru Rosia Montana

by September 17, 2013 0 comments

MOTIUNEA DE CENZURA - PALATUL PARLAMENTULUIBirourile Permanente reunite ale Parlamentului au aprobat, in sedinta de marti, constituirea unei comisii parlamentare speciale care va analiza proiectul de lege privind exploatarea de la Rosia Montana, a anuntat senatorul PSD Cristian Dumitrescu. Decizia finala asupra infiintarii comisiei va fi luata in decursul zilei de marti in plenul Parlamentului. Potrivit calendarului propus, comisia ar urma sa inainteze celor doua camere un raport pe aceasta tema pana in jurul datei de 20 octombrie, iar o decizie finala ar urma sa vina in jurul datei de 1 noiembrie.


Plenul Parlamentului a votat constituirea Comisiei speciale privind Rosia Montana. Parlamentarii PDL refuza sa faca parte din comisie si vor vota impotriva infiintarii comisei

“S-a stabilit sa propunem plenului si plenul speram sa aprobe urmatoarele termene. Cred ca aceasta sunt foarte importante pentru dumneavoatsra si pt opinia publica. Pana la data de 1 octombrie se vor depune amendamente din partea senatorilor si deputatilor la secretariatul acestei comisii urmand ca pana la data de 20 octombrie sa fie elaborat raportul in asa fel incat la data de  21 octombrie, care este o zi de luni, raportul sa intre in dezbaterea primei camere seziate, respectiv Senatul, urmand ca, dupa ce procedurile vor fi indeplinite, sa speram ca in jurul date de 1 noiembrie acest proiect de lege sa ajunga – adoptat de catre Senat in formula in care va fi adoptat – spre dezbatere Camerei Deputatilor care este camera decizonala”, a explicat Cristian Dumitrescu.

Comisia va avea 21 de membri. Senatorul a precizat liderii grupurilor parlamentare urmeaza sa se reuneasca pentru a prezenta membrii care vor face parte din aceasta comisie. “Aceasta decizie a fost luata, urmeaza ca grupurile parlamentare, in conformitate cu algoritmul politic cunoscut, sa prezinta componenta, membrii care vor face parte aceasta comisie. Liderii de grup se intalnesc acum”, a adaugat Dumitrescu.

Potrivit senatorului, au existat 2 voturi impotriva constituirii comisiei si 2 abtineri.

“Aceasta comisie are o foarte clara necesitate. Este o nevoie de a adauga un plus de dezbatere”, a mai afirmat senatorul social-democrat.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.