Gabriel Resources ameninta ca va da statul roman in judecata daca va fi respinsa Legea Rosia Montana

Gabriel Resources ameninta ca va da statul roman in judecata daca va fi respinsa Legea Rosia Montana

by September 9, 2013 0 comments

mineri[1]Gabriel Resources Ltd. anunta ca, daca proiectul privind exploatarea miniera de la Rosia Montana este respins de Parlament, ia in calcul demararea procedurilor de litigiu pentru “multiple incalcari ale tratatelor internationale de investitii”. Pe bursa din Toronto, actiunile companiei se prabuseau: -64% in jurul orei 17,15, ora Bucurestiului. “Daca proiectul de lege este respins, compania va evalua toate actiunile care ii stau la dispozitie, inclusiv notificarea formala a intentiilor de a deschide un litigiu pentru multiple incalcari ale tratatelor internationale de investitii”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul companiei.

Gabriel Resources Ltd. indeamna la precautie in tranzactionarea actiunilor sale si precizeaza ca va notifica piata despre evolutiile in acest caz.

Compania adauga ca, “in ciuda faptului ca guvernul a aprobat proiectul de lege in sedinta din 27 august si ca recentele sondaje de opinie arata ca majoritatea populatiei sustine continuarea proiectului, se pare ca Guvernul a instituit o procedura de urgenta pentru a stopa orice dezbatere in Parlament”.

In aceste conditii, Gabriel Resources Ltd “cauta urgent confirmari ale acestor declaratii si clarificari ale impactului” acestora asupra derularii proiectului.

Societatea Rosia Montana Gold Corporation este controlata de compania canadiana Gabriel Resources, care detine 80,69% din actiuni. In spatele Gabriel Resources sunt nume mari din business-ul mondial, precum miliardarii John Paulson, Beny Steinmetz si Thomas Kaplan.

Reactia companiei vine dupa declaratia-surpriza facuta luni dimineata de presedintele PNL Crin Antonescu, care a anuntat ca se opune proiectului exploatarii miniere de la Rosia Montana.

La scurt timp, premierul Victor Ponta a anuntat ca, in conditiile in care nu exista o majoritate in Parlament necesara pentru aprobarea proiectului de lege privind Rosia Montana, proiectul este “inchis”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.