O afacere prospera pentru deputatul PSD, Cristina Nichita: falimentul firmei sale si tepuirea statului

O afacere prospera pentru deputatul PSD, Cristina Nichita: falimentul firmei sale si tepuirea statului

by September 25, 2013 0 comments

imagesCAQLD52SFalimentul reprezinta o afacere in ziua de astazi. Pentru a nu mai plati la stat sau creditorii, iti inchizi firma. Activele le poti muta apoi pe alta societate si esti curat ca lacrima. Partenerii raman insa cu ochii in soare, pierzand sume mari de bani. Asa s-a intamplat si cu firma unei deputate PSD de Iasi, Cristina Nichita aflata pe numele fiicei sale. Potrivit antitepari.ro, “Nichi.CN”SRL Iasi, firma deţinută de Mădălina Ruxandra Nichita, a intrat direct în faliment, iar creditorii se pot înscrie la masa credală până la data de 7 octombrie 2013.

Cererea de intrare în faliment a fost depusă în iunie, fără documentele necesare, astfel că a fost respinsă. A revenit însă cu un nou dosar, o lună mai târziu, când temele erau făcute şi instanţa a declarat falimentul.

La doar 23 de ani, Mădălina Ruxandra Nichita are deja în “palmares” un faliment, stopaj la sursă şi ţepe aplicate partenerilor de afaceri.

Datoriile firmei la bugetul de stat depăşesc 2,8 miliarde lei vechi. Totuşi, această “performanţă” este sub cea a firmei “Niky”, deţinută de parlamentarul Cristina Nichita , care a ţepuit statul cu peste 4 miliarde lei vechi

“Nichi.CN” SRL Iaşi (J22/1765/2010, CUI 27854072), cu asociat unic şi administrator Mădălina Ruxandra Nichita (n. 28.02.1990), a intrat în faliment, la propria cerere, făcută cu repetiţie, în data de 22 august 2013. Prima cerere, depusă pe rolul Tribunalului Iaşi la data de 21 iunie, a fost respinsă, probabil pentru că nu avea anexate documentele necesare. Dosarul a fost, astfel închis.

Mădălina Ruxandra Nichita nu s-a lăsat şi a revenit cu o cerere similară, dar şi cu documentele necesare, la data de 22 iulie. De data aceasta demersul a fost “încununat de succes”.

Odată cu admiterea cererii, instanţa a stabilit următoarele termene limită:

  • –  pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor: 07.10.2013;
  • – pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor: 17.10.2013;
  • – pentru soluţionarea eventualelor contestaţii şi pentru definitivarea tabelului definitiv al creanţelor: 26.11.2013.

Deşi termenul de înscriere la masa credală va expira destul de curând, lichidatorul judiciar desemnat provizoriu, CII Filip A. Sanda, nu a notificat eficient Oficiul Registrului Comerţului, căci acesta încă mai menţionează (la 24 septembrie) firma “Nichi.CN” ca fiind activă, deşi ar trebui să precizeze că este în faliment.

“Nichi.CN” SRL a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2010, cu obiectul de activitate principal fabricarea îmbrăcămintei. În 2011 a avut 21 de angajaţi şi a raportat profit de 72.364 lei şi cifră de afaceri de 828.386 lei. Pentru 2012 situaţia a regresat, dar nu până la pierderi. Astfel, profitul a fost de doar 423 lei, numărul de angajaţi a scăzut la 16, iar cifra de afaceri la 705.843 lei.

Se pare că grija achitării dărilor către stat nu a fost prea mare, din moment ce, la 30 iunie 2013, totalul acestor datorii era de 284.733 lei. Mai mult, din această sumă, 32.033 lei reprezintă stopaj la sursă, fiind impozit pe venit din salarii şi alte contribuţii reţinute de la angajaţi, dar rămase nevirate la bugetele corespunzătoare.

Tonul la dificultăţi financiare transferate creditorilor în familia Nichita l-a dat mama Mădălinei Ruxandra, actuala deputată Cristina Nichita. Firma acesteia cu nume similar, “Niky” SRL Iaşi (J22/1509/1991, CUI 4857827) a intrat în insolvenţă la începutul anului 2012. Tabelul numit impropriu definitiv al creanţelor a evidenţiat o datorie totală de 4.593.593 lei şi 23 de creditori.

Dar administratorul judiciar continuă să mai facă suplimentări la acest tabel, căci află, între timp, că mai sunt şi alţi creditori ţepuiţi, cum ar fi, de exemplu, Primăria Suceava, care are şi ea de recuperat 194,80 lei. Iulian Dascălu a luat o “ţeapă multiplă” de la “Niky”, patru firme ale acestuia fiind înscrise la masa credală. Alături de partenerii ţepuiţi se află şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Iaşi, care a permis acumularea unei datorii de 428.933 lei. Însă printre cei care ar vrea să scoată bani din faliment se numără chiar patroana, care susţine că a împrumutat firma cu peste 1,6 milioane lei.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.