Traian Basescu: Victor Ponta a reprezentat pentru mine o speranta, dar mi-am dat seama ca e corupt

Traian Basescu: Victor Ponta a reprezentat pentru mine o speranta, dar mi-am dat seama ca e corupt

by September 2, 2013 0 comments

basescu-604-maran-cotroceni[1]Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că premierul Victor Ponta a reprezentat pentru el “o speranţă”, dar că ulterior şi-a dat seama că “este corupt”, vorbind în acest context de decizia Guvernului a muta 3.800 de hectare de teren de la Academia Agricolă în subordinea Consiliului Judeţean Brăila. “Eu am un pact de coabitare cu Victor Ponta, dar nu am un pact al tăcerii. Saşe luni i-am girat. Adesea am avut bune aprecieri la adresa Guvernului, pentru că mi s-a părut corect să-i sprijin. Dar, dacă ei confundă acest sprijin cu obligaţia de a fi părtaşi cu ei la proasta guvernare sau la corupţie, acest lucru nu merge”, a afirmat Băsescu, într-un interviu pentru cotidianul “Adevărul”.

Traian Băsescu a adăugat că nu ezită să vorbească despre corupţie în cazul Guvernului, fără legătură cu miniştrii anchetaţi de DNA. “Uitaţi-vă că este exact stilul lui Adrian Năstase. Vă aduceţi aminte afacerea ICA, cea în care un teren al Academiei Agricole a fost transferat din domeniul public în domeniul privat şi s-a vândut pe preţ de nimic? Uitaţi-vă la ce a făcut Guvernul Victor Ponta: 3.800 de hectare, tot ale Academiei Agricole, din Insula Mare a Brăilei, transferate la Consiliul Judeţean Brăila. Eu voi sta pe ochii cu aceste terenuri. (…) O să-mi spună domnul Victor Ponta că preşedintele CJ Brăila este un îndrăgostit de agricultură şi vrea să vadă cum creşte porumbul, grâul. Dar sunt cam multe hectare – 3.800, pământ de categorie 0, irigat, pe care stau cu ochii tot soiul de şacali. Odată transferat la CJ Brăila, cu uşurinţă prin hotărâre de Consiliu se trece în domeniul privat şi de acolo vânzarea către clienţi politici este gata. (…) Dacă asta nu e corupţie, mă duc la mănăstire”, a mai spus Băsescu.

El a adăugat că aceleaşi “tertipuri” pe care le-a folosit fostul premier Adrian Năstase le foloseşte şi Victor Ponta, cu influenţa “baronetului local, care-i cere ofrande pentru susţinere”.

Şeful statului a mai spus că politicienii aflaţi la putere nu sunt interesaţi de continuarea proceselor de modernizare a României. “Victor Ponta a fost o speranţă pentru mine, pe urmă mi-am dat seama şi că nu are caracter şi că este mincinos şi că este corupt”, a afirmat preşedintele.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<