Ministrul francez al afacerilor europene sustine ca raportul MCV pentru Romania si Bulgaria va fi negativ

Ministrul francez al afacerilor europene sustine ca raportul MCV pentru Romania si Bulgaria va fi negativ

by October 2, 2013 0 comments

aderarea-romaniei-la-spatiul-schengen-aproape-imposibila-potrivit-premierului-ungar-87132[1]Ministrul francez al afacerilor europene, Thierry Repentin, spune ca Romania si Bulgaria nu vor fi probabil primite in Schengen, din cauza raportului MCV, care va fi negativ.  In schimb, premierul Victor Ponta sustine ca raportul MCV este bun, motiv pentru care va fi amanat. “Ne-am facut treaba pe MCV si pentru ca era bine trebuia amanat. (…) Probabil pentru ca raportul MCV nu e rau, ci e bun, se va amana”, a spus Ponta la inceputul sedintei de miercuri a Guvernului.
Intrebat, la RFI, de ce acum doua luni, la Bucuresti, premierul Ayrault declarase ca Romania e gata sa intre in Schengen cu frontierele aeriene, iar acum Franta se opune deschiderii spatiului Schengen, ministrul a raspuns:

“Asteptam un raport de la comisia europeana, asa numitul mecanism de verificare ca sa stim care sunt eforturile  facute de cele doua tari pentru securizarea frontierelor. Speram ca va fi un raport pozitiv, dar se pare ca nu va fi un raport pozitiv. Nu Franta va fi impotriva aderarii, pentru ca aderarea la spatiul Schengen trebuie aprobata in unanimitate de cele 28 de tari. Azi credem ca cele doua tari mai trebuie sa faca eforturi”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.