Procurorul Lucian Papici: Dosarul referendumului nu poate fi intors din drum

Procurorul Lucian Papici: Dosarul referendumului nu poate fi intors din drum

by October 3, 2013 0 comments

laura-codruta-kovesi-decorata-de-presedintele-basescu-la-final-de-mandat-170650[1]Intr-un interviu in exclusivitate pentru Europa FM,  procurorul Lucian Papici a respins acuzatia potrivit careia dosarul Referendumului ar fi fost instrumentat la comanda politica. Fostul sef al Sectiei I a DNA a adaugat ca dosarul Referendumului nu mai poate fi intors din drum si a apreciat ca el va ajunge in instanta. Lucian Papici a declarat la Europa FM ca va ramine procuror de executie in cadrul DNA si ca va continua sa faca aceleasi dosare, “in masura in care imi vor fi repartizate”.
Procurorul anticoruptie a trimis insa Consiliului Superior al Magistraturii o cerere de aparare a reputatiei personale. El a calificat acuzatiile pe care i le-a adus premierul Ponta intr-un interviu televizat drept “nepotrivite si nedemne” pentru functia de prim-ministru.

“Desfid conotatiile depreciative folosite de Victor Ponta in sintagma <<dosare politice>>”, a spus Lucian Papici.
Procurorul DNA banuieste ca delegarea sa in functia de sef de sectie a incetat din cauza ca a instrumentat dosarul referendumului, in care este cercetat – printre alte citeva zeci de persoane – vicepremierul Liviu Dragnea. “Nu exista vreo motivatie a hotaririi prin care imi inceteaza delegarea”, a continuat Lucian Papici, adaugind ca, in practica DNA, eventualele delegari pe functii trebuie facute cu recomandarea procurorului-sef al institutiei, ceea ce nu s-a intimplat in acest caz.

“Este o presiune la adresa procurorilor onesti care vor sa faca anticoruptie. Nu vom ceda, e iluzoriu ca politicienii sa creada asa ceva”, a mai spus Lucian Papici.

De altfel, dosarul in care Liviu Dragnea e invinuit de trucarea voturilor la referendum nu mai poate fi intors din drum – el a ajuns in mapa Laurei Kovesi pe 29 septembrie, data la care Lucian Papici era inca sef de sectie. “Nu mai au cum sa-l intoarca”, a spus Papici.”Am inaintat un rechizitoriu prin care propun trimiterea in judecata a inculpatului Dragnea si a altor citeva zeci de invinuiti”.

Intrebat de Europa FM daca e de parere ca Laura Kovesi va trimite dosarul in instanta, procurorul DNA a raspuns afirmativ.

Lucian Papici a confirmat ca premierul Ponta ceruse de doua ori sa fie audiat in dosarul referendumului. Solicitarea “a fost respinsa motivat” pentru ca – “declaratia sa nu ar fi fost utila si concludenta cauzei”.

“Nu o sa capitulam, o sa ne repozitionam. Sa vedem daca trec noile propuneri”, a mai spus Lucian Papici, referindu-se la inlocuitorii propusi de ministrul Robert Cazanciuc la conducerea Sectiei I. “Daca cele doua numiri sunt agreate, unii colegi si-au exprimat dorinta sa plece”, a incheiat procurorul DNA.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.