Traian Basescu ia in calcul ruperea pactului de coabitare. Ponta, Nitu si Cazanciuc au compromis Romania. Au intrat cu bocancii in justitie

Traian Basescu ia in calcul ruperea pactului de coabitare. Ponta, Nitu si Cazanciuc au compromis Romania. Au intrat cu bocancii in justitie

by October 3, 2013 0 comments

cabinetul-ponta-s-a-pus-pe-treaba-astazi-noii-ministri-pun-la-punct-o-noua-scrisoare-de-intentie-catre-fmi-144470[1]Presedintele Traian Basescu a anuntat joi dimineata la B1 TV ca astazi va face o analiza cu privire la pactul de coabitare pe care il are cu premierul Victor Ponta, spunind ca ca se indreapta spre denuntarea pactului din cauza “interventiei brutale” in justitie a premierului. “Pentru toti a fost o surpriza placuta ca premierul a semnat, avand in vedere marea indoiala cu privire la capacitatea lui de a respecta statul de drept. Toti spuneau insa ca cei care au castigat alegerile trebuie sa guverneze. Mie mi s-a parut ca este in interes national, ca om care a fost sustinut de partenerii nostri din UE si de peste ocean, sa facem acest document, sa-l distribui tuturor, sa stie ca noua putere nu e impotriva statului de drept”, a declarat Basescu.

Declaratiile lui Traian Basescu:

 • În 2012, cred că era prin februarie, am invitat la Cotroceni conducerea PDL. Subiectul era altul, era o remaniere, ocazie cu care le-am spus apăsat și de multe ori procesele de consolidare a statului român nu sunt ireversebile în România. Totul se poate întoarce. Ceea ce am văzut ieri mi-a demonstrat că am dreptate.
 • E o imixtiune a politcului care pur şi simplu a dat ordin procurorului general să facă ceva, după 2 şocuri: anunţul începerii urmăririi penale pentru şantaj al lui Voiculescu, condamnarea lui Voiculescu şi finalizarea dosarului lui Dragnea.
 • Acest trei lucruri i-au făcut să nu mai respecte obiective cu care s-au angajat şi în UE, şi în relaţia cu SUA, şi în acel protocol de colaborare instituţională.
 • Lovitura de stat din vara lui 2012 a fost o întâmplae, liderul acestei grupări politice ține de imperativele majore.
 • Ieri ne-a dovedit că nu dă doi bani.
 • Întrebat dacă are probe: Cred că am probe. Aici nu suntem în zona naivităţilor. Alaltăieri, după CSAT, am vb cu ministrul Justiţiei, spunându-i “Atenţie la nominalizările pentru DNĂ, pentru că până acum am avut o regulă – şefii DNA propune numirile”.
 • Sigur, daca un ministru al Justitiei sau CSM au argumente profesionale ca nu trebuie numit, nu va fi numit. Dar principiul e ca seful DNA sau seful DIICOT sa propuna sefii de sectii. Asa a functionat relatia cu Morar. Era suficient ca Morar sa spuna ca vrea sefi de sectie pe Tulus sau Papici sau doamna Alexandrescu. Foarte bine.
 • Aşa a funcţionat relaţia cu Morar. Era suficient ca Morar să spună că vrea şefi de secţie pe Tulus sau Papici sau doamna Alexandrescu. Foarte bine.
 • Discuţia pe care am avut-o ieri cu Procurorul general înainte de a trimite. Eu l-am sunat să-i spun că nu e bine, domnul procuror. Se aflase. Am acţionat la factorii de decizie să nu facă un lucru în neregulă, eu având informaţii că e mare agitaţie pe această temă în interiorul PSD. Ei au mizat că vor face schimbarea lui Papici înainte de finalizarea dosarului. Ei nu au ştiut la ora când au luat decizia că dosarul era finalizat şi trimis la Kovesi.
 • Ei nu au știut că dosarul era finalizat și pe masa Codruței Kovesi. Uitați-vă la Dragnea că i-a tras-o ieri lui Ponta de nu s-a văzut- că el va vota Roșia Montană.
 • Sunt acolo oamnei care nu vor înghiți tipul acesta de comandă politică.
 • Mandatul procurorului cu funcții de conducere esre limitat prin lege. S-a precizat că nu poate fi mai mare de trei ani. Mi se pare incorectă această reacție – nu domnule vrem noi niște oameni care să fie veșnici.
 • Grav mi s-a parut discursul premierului de ieri la adresa lui Papici, l-a facut in toate felurile.
 • Nițu nu este un om care să se schimbe de la o zi la alta. Cineva se urcă cu picioarele pe el și acceptă.
 • Eu m-am bazat pe două lucruri: trebuie securizat DIICot-ul și DNA-ul.
 • În acest moment ce a făcut Nițu, Cazanciuc și Ponta au compromis România.
 • Acum şapte zile oamenii ăştia erau buni, şi după ce s-a pus dosarul lui Dragnea, a ieşit şi dosarul lui Voiculescu, dintr-o dată nu au mai fost buni. Eu îi consider pe cei doi procurori numiţi nişte oameni onorabili.
 • O să fac o analiză şi în după-amiaza aceasta mă voi pronunţa, categoric cel mai important punct – independenţa justiţiei – s-a prăbuşit ieri cu binecuvântarea premierului Ponta şi acest lucru mă face să mă îndrept către denunţarea pactului de coabitare şi informarea tuturor partenerilor în faţa cărora eu mi-am pus obrazul
 • Pactul nu ni l-a dat nimeni, era de mult conceput.
 • Victor Ponta se dovedește mincinos până și cu un document important.
 • Nu-l mai girez pe Victor Ponta pentru că a încălcat grav pactul și mai ales s-a băgat cu bocancii în justiție
 • S-a băgat cu bocancii în justiție de dragul lui Dragnea
 • Dacă nu are nici o problemă du-te dom’ne în faţa justiţiei. Eu înainte să dau drumul pentru avizul pe Videanu i-am spus dragă Videanu, principiul meu e să nu mă substituţi justiţiei. Mi-a spus e o ocazie să clarific lucrurile în faţa judecătorului, vă mulţumesc.
 • Oamenii ăștia nu merge cu rugăminți și trebuie puși așa cum sunt în fața publicului.
 • Credeti ca vor incerca si la servicii? Da, însă la Serviciile Secrete chestiunea este mai rigidă
 • Ponta a sărit să-l apere pe Nițu știind că el a ordonat schimbarea de dragul lui Dragnea.
 • Mie mi se pare legitimă dorința unui procuror bun să avanseze. Cei doi procurori care ieri au fost puși inetrimari au fost întrebați?
 • Trebuia dată o compensare de tipul : Dragnea nu te las!. Acesta este un semnat către sistem. Sper ca efectele să fie mai mici ca cele pe care le estimează Ponta și Procurorul General
 • Sper să fie un semnal că trebuie eliminate imediat delegațiile.
“Iata ca Ponta se dovedeste mincinos pana si cu un document politic extrem de important care l-a facut frecventabil in Europa.
Eu trebuie sa fac o analiza, ce a respectat si ce nu, si sa vad daca are rost sa-l mai mentinem. Pentru ca el nu e in afara legii, legile ar trebuie sa substituie acest pact, problema e ca el fiind semnat cu presedintele Romaniei, care are o credibilitate construita legata de statul de drept, de respectarea unor politici externe, i-am transferat practic o parte din credibilitatea mea.
Acum va trebui sa analizez, altfel se poate face confuzia ca eu il girez pe Ponta in ce face cu procurorul general. Cred ca nici macar nu au rost declaratiile, dar mesajul pe care il dau e ca nu il mai girez pe Ponta pentru ca a incalcat grav pactul si in mod deosebit s-a bagat cu bocancii in justitie. Multe i-am tolerat, si pe politica externa, si cu nerespectarea angajamentelor pe legea santatii, Constitutia. Dar faptul ca s-a bagat cu bocancii in justitie de dragul lui Dragnea…  daca nu are nici o problema du-te dom’ne in fata justitiei. Eu inainte sa dau drumul pentru avizul pe Videanu i-am spus draga Videanu, principiul meu e sa nu ma substituti justitiei. Mi-a spus e o ocazie sa clarific lucrurile in fata judecatorului, va multumesc”.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.