Victor Ponta: Curtea Constitutionala sprijina evaziunea fiscala

Victor Ponta: Curtea Constitutionala sprijina evaziunea fiscala

by October 30, 2013 0 comments

victor-ponta-afp[1]Premierul Victor Ponta atacă Curtea Constituţională, care a stabilit, marţi, că noul Cod al Insolvenţei este neconstituţional. Curtea Constituţională sprijină evaziunea fiscală, spune Victor Ponta. Premierul acuză Curtea Constituţională că sprijină evaziunea fiscală şi nu lasă Guvernul să combată acest fenomen, el afirmând despre actuala lege a insolvenţei că încurajează companiile să nu plătească taxe.

Prezent, miercuri, la Fabrica Coca-Cola din Ploieşti, la inaugurarea unei noi linii de producţie, premierul Victor Ponta a afirmat, într-o declaraţie dată presei, că apreciază companiile “serioase” cum este Coca-Cola, care plătesc taxe la bugetul de stat, compensând astfel evaziunea fiscală pe care o fac alte firme.

În acest context, premierul a acuzat Curtea Constituţională că sprijină evaziunea fiscală şi nu lasă Guvernul să combată acest fenomen.

“Când văd companii serioase cum este Coca-Cola că plătesc taxe cu care compensăm faptul că alte firme nu plătesc taxe şi se ocupă cu evaziunea fiscală, evaziune care văd că acum e sprijinită şi de Curtea Constituţională, care nu ne lasă să combatem evaziunea fisclă, cu atât mai mult apreciez companiile serioase care plătesc taxe”, a spus Ponta.

Întrebat despre legea insolvenţei, el a afirmat că actuala lege a insolvenţei “încurajează companiile să nu plătească taxe”.

Ponta a adăugat că actuala lege a insolveneţei este “o lege proastă” şi a spus că este hotărât să o schimbe pentru a sprijini companiile “serioase” să investească, să plătească şi să fie “actorii corecţi” în economia româneaască.

Declaraţia vine după Curtea Constituţională a stabilit, marţi, că noul Cod al Insolvenţei este neconstituţional.

Curtea Constituţională a admis, marţi, excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului referitor la ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind insolvenţa şi a constatat totodată că întreg actul normativ este neconstituţional, potrivit Mediafax.

Sesizarea Avocatului Poporului a vizat articolul 81 alineatul 3 şi articolul 348 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, fiind invocată lipsa conformităţii unor dispoziţii legale din actul normativ faţă articolul 1 alineatul 5 şi articolul 15 alineatul 2 din Constituţie.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.