Calin Popescu Tariceanu: Crin Antonescu era destul de absent atat din actul de guvernare cat si din partid

Calin Popescu Tariceanu: Crin Antonescu era destul de absent atat din actul de guvernare cat si din partid

by November 19, 2013 0 comments

calin-popescu-tariceanu[1]Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti, ca afirmatiile presedintelui PNL, Crin Antonescu, legate de masurile luate de Guvernul pe care l-a condus sunt “total nefondate”, afirmand ca actualul lider al PNL era “destul de absent” atat din actul de guvernare, cat si din partid, transmite Mediafax. Tariceanu a afirmat ca declaratiile lui Antonescu sunt “regretabile si surprinzatoare” si este deranjat de abordarea actualului presedinte al PNL.

“Aceste remarci sunt total si total nefondate. Ar fi interesant sa vedem care sunt argumentele, poate domnul Antonescu stie mai multe decat stiu eu in privinta asa numitelor “masuri grosolane de stanga”, cu toate ca in perioada respectiva dansul era destul de absent si in ceea ce priveste actul de guvernare si in ceea ce priveste prezenta in partid”, a declarat fostul presedinte al PNL.

“PNL nu cred ca are referinte mai bune in fata electoratului decat propria guvernare, calificata de o larga majoritate ca fiind o guvernare de succes in perioada 2004-2008. Pot sa stau sa ma gandesc care ar fi acele masuri grosolane de stanga, pe langa cota unica de impozitare, poate reducerea CAS sau poate fi considerata masura de stanga privatizarea BCR sau a intreprinderii de automobile de la Craiova sau poate fi considerata masura de stanga introducerea pensiilor private sau poate fi considerata ca alta masura de stanga, de ce nu, legea privind retrocedarea proprietatilor confiscate abuziv in perioada comunista”, a mai afirmat Tariceanu.

El a precizat ca perioada in care s-a aflat la guvernare PNL s-a consolidat ca o forta politica de dreapta si a obtinut un rezultat foarte bun la alegerile din 2008.

Tariceanu a amintit faptul ca s-a opus majorarii salariilor inainte de alegerile parlamentare din 2008, lucru care a avut un impact asupra scorului electoral al PNL de circa 6-8%.

Prezent luni seara la o emisiune B1 TV, presedintele PNL, Crin Antonescu, a fost invitat sa compare prestatia lui Victor Ponta ca premier cu cea a fostilor premieri Adrian Nastase sau Calin Popescu Tariceanu.

“Eu cred ca e mai bun decat amandoi (decat Nastase si Tariceanu, n.r.). Domnul Tariceanu a luat cateva masuri esential bune, cota unica de pilda, dar nu a luat-o singur, a luat-o impreuna, dar a luat-o (…). A ratat sansa catorva masuri de dreapta care chiar se puteau lua atunci si din punct de vedere politic ca majoritate, si din punct de vedere bugetar. Le-a ratat luand in schimb cateva masuri grosolane de stanga in scop electoral”, a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca, spre deosebire de Adrian Nastase care conducerea un guvern monocolor, cu cativa “sateliti de majoritate”, Victor Ponta conduce o coalitie cu o majoritate foarte larga, “dar greu de tinut in echilibru”.

“Deocamdata apreciez ca buna prestatia lui, pentru ca nu a cazut in stangism, pentru ca nu a cazut in populism, pentru ca a inceput sa plateasca arierate, pentru ca a inceput sa plateasca datorii, pentru ca a ajuns cu absortia fondurilor la 30%”, a mai spus Antonescu.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.