Premierul Victor Ponta: Secta lui Macovei ne-a complexat de-a lungul anilor

Premierul Victor Ponta: Secta lui Macovei ne-a complexat de-a lungul anilor

by November 12, 2013 0 comments

victor-ponta-afp[1]Premierul Victor Ponta se plânge că este împiedicat să critice Justiţia de către “secta lui Macovei”. “Cred că asta ne-a complexat de-a lungul anilor şi, evident că, mai devreme sau mai târziu, trebuie să punem lucrurile în direcţia corectă”, a declrat Ponta într-un interviu pentru Q Magazine. Întrebat cum comentează faptul că statul roman a trebuit să plătească aproximativ 40  milioane euro în urma condamnărilor suferite la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, premierul Victor Ponta a dat vina pe “secta lui Macovei”.

“Din păcate, toate aceste condamnări vin pentru sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile. Eu cred în continuare, ca fost magistrat, nu doar ca actual prim-ministru, că această adevărată isterie care de ani întregi stăpâneşte viaţa politică românească, să nu ai voie niciodată să critici, nici măcar cu o vorbă sau cu o floare justiţia, ne-a adus in situaţia în care şi atunci când apar greşeli, nimeni să nu plătească. Știu că 90% din judecători și din procurori sunt cinstiţi, îşi fac datoria în mod corect, dar cei 10% care greşesc sau care acționează cu rea intenţie intră şi ei în această imunitate definitivă.

Faptul că nu ai voie, nici când lucrurile sunt evidente, să încerci să iei o măsură legală sau să repari pentru că imediat propaganda grupată – eu le spun tuturor secta lui Macovei – începe să creeze în opinia publică un mare scandal, nu mi se pare rezonabil.

Cred că asta ne-a complexat de-a lungul anilor şi, evident că, mai devreme sau mai târziu, trebuie să punem lucrurile în direcţia corectă și să instituim răspunderea”, a spus premierul.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.