Traian Basescu: Au vrut sa ma acuze de inalta tradare si sa ma suspende din nou

Traian Basescu: Au vrut sa ma acuze de inalta tradare si sa ma suspende din nou

by November 12, 2013 0 comments

traian-basescu-am-invatat-sa-nu-mai-cred-in-politicieni-94992[1] - CopyŞeful statului a salutat excluderea din PNL a senatorului Sorin Roşca Stănescu şi l-a acuzat pe premierul Victor Ponta că ar fi fost parte dintr-un plan care viza punerea şefului statului sub acuzare pentru înaltă trădare. Nu l-a cruţat nici pe pedelistul Cătălin Predoiu şi mai în glumă, mai în serios, a spus că ar fi gata să-l înveţe pe Antonescu ce trebuie să facă ca să ajungă preşedintele României.

Principalele declaraţii ale preşedintelui Băsescu:

Roşca Stănescu a devenit dintr-o dată naiv, ca şi cum nu el ar fi lansat minciunile cu traficul de armament pe care l-ar fi făcut fratele meu. El e specializat în diversiuni, mă tem că a fost ajutat de un ministru liberal. Poziţia PNL a fost corectă. Presupunând că ar fi fost adevărate acele documente, candidatul la preşedinţie nu se ocupă de acele aspecte. Dacă erau adevărate, probabil că ar fi trebuit să dau nişte explicaţii. Dar de aşa ceva se ocupa Mihai Voicu, de la PNL. Nu am niciun motiv să suspectez că ar fi fost implicat Crin Antonescu în pregătirea acestei campanii, dar în ceea ce priveşte ministrul Stroe nu am aceleaşi garanţii, dar nu le pot proba.

În acest joc este şi Voiculescu şi Victor Ponta şi Roşca Stănescu. Aduceţi-vă aminte declaraţia lui Ponta care a spus: Preşedintele a vândut România la Consiliul European”. Stupiditatea unei asemenea afirmaţii e uşor de combătut, nu ştiu cine a cumpărat-o. Declaraţia a fost foarte gravă, se urmărea ajungerea înfiinţării unei comisii care judeca preşedintele pentru înaltă trădare, iar preşedintele rămânea suspendat până se pronunţa Înalta Curte. Acesta a fost planul. Şi aici e vinovat şi Victor Ponta. Nu mai ai cum să discuţi cu un asemenea om. Când un prim-ministru plagiator se dedă la asemenea acuzaţii.

Am văzut mai devreme un senator PSD care e predispus la minciună. Dar pentru că dânsul are părul alb, avem proba că e un om trecut prin viaţă. Spunea “dar flota cine a vândut-o?”. Domnul Savu, senator de Prahova. Am rugămintea să arate un singur document care să cuprindă propunerea de vânzare a unei singure nave şi să scrie “aprobat de Traian Băsescu”. Sunt 6103 dosare mari care înseamnă arhiva Dunărea comercial care au fost predate la Arhivele Statului. Cine vrea, trebuie să le studieze. În mod cert acolo se găsesc semnături ale domnului Voiculescu pe diverse facturi. Dunărea operativ a stat sub numele acesta deşi este mult mai puţin decât ascunde misterul. Nu este aşa. Acolo se află în primul rând nişte operaţiuni speciale. Dacă un stat capitalist a vândut tancuri în Israel, nu a putut vinde direct şi a vândut prin România. O să vedem şi care a fost preţul cetăţenilor români de etnie germană sau ai celor care au plecat în Israel. Pentru că regimul a cerut bani.

Dacă veţi verifica, veţi găsi că New Europe (revista care l-a acuzat pe Băsescu de autocratism, n.red.) a aparţinut trustului Intact, după care acţionariatul a devenit unul din Grecia. Iar eu m-aş gândi la relaţiile pe care Dan Voiculescu le-a avut cu o firmă care a avut contract cu Opoziţia.

Înţeleg că Voiculescu vrea să elimine EVZ şi B1. Dar TVR e într-o situaţia mult mai grea. Eu sunt un politician care în 2009 a avut toată presa împotriva lui şi toate partidele. Şi totuşi am putut să câştig. Cinstit i-am bătut. Dacă cineva a furat, ei au furat. Dacă se numărau toate voturile, găseam 2 milioane de voturi furate.

Presiuni sunt pe justiţie. Iar cea mai importantă presiune e legată de anihilarea mea. Aici le ţinem piept. Vom avea probleme cu MCV-ul, iar aici nu trebuie să ne arătăm bosumflaţi. Politicienii ştiu ce au făcut.

O inventare de noi taxe şi impozite pe timp de criză blochează relansarea economică. Ce puteau face: taxele care aveau excepţii să le generalizeze. Cea mai bună măsură era să nu inventeze taxe pe stâlp, pe heleşteu. Piscinele puteau să le impoziteze. Mergând cu taxe şi impozite noi în loc să scape de excepţii.

România are asigurat banii pentru construcţia de autostrăzi cu 95% contribuţia europeană. 5% sigur găsesc, dacă fură mai puţin. Au făcut greşeli fundamentale. au blocat dezvoltarea economică a României. Noi am redus cheltuielile statului pentru că nu mai puteam plăti pensiile şi salariile.

Indexarea pensiilor nu depinde de Ponta, e în lege şi trebuiau să o facă. Singurul cost suplimentar şi e bine că l-au asumat este creşterea salariilor la profesorii stagiari şi la medicii rezidenţi. Asta nu justifică batjocura cu 7 eurocenţi la litrul de benzină şi cu taxa pe stâlp. De fapt vor să strângă bani de campanie pe care să îi pună la dispoziţia baronilor locali.

Am discutat cu preşedintele Renault-Nissan. Unul din subiecte a fost menţinerea producţiei la Piteşti. Mai ales că vor să deschidă o a doua linie în Maroc. Răspunsul său a fost foarte simplu: atâta timp cât uzina va fi competitivă, ea va rămâne aici. Suntem la limită de competitivitate şi introducerea de costuri noi riscă să contribuie la reducerea producţiei şi apoi la închiderea producţiei.

Dacă rostim cuvântul descentralizare, eu spun o prostie. Una majoră. Nu de continuarea descentralizării avea nevoie România, este un stat unitar, nu suntem stat federal. Ea vine ca un substitut şi e o emblemă a neputinţei, trebuiau să facă reorganizarea administrativă. Este o prostie, ei puteau să facă reducerea costurilor prin configurarea reorganizării administrative: lăsai o singură direcţie de învăţământ la şapte judeţe. Descentralizarea va fi un mare eşec. Nu poţi într-un stat unitar să laşi direcţiile descentralizate ale ministerelor la administraţia locală.

USL NU SE VA RUPE. Ponta nu are şanse la prezidenţiale

“Eu cred că USL nu se rupe. Nu ar avea nimic de câştigat. PSD dacă se rupe de PNL nu câştigă prezidenţialele. PSD nu poate scoate cu un plagiator ca Ponta mai mult decât are partidul. Ponta are o problemă, eu nu scoate cât are partidul, care are 35-39%. Teoretic se poate orice, dar liberalii îl vor bate, cu partidele mai mari, mai mici, îl vor bate pe Ponta. PSD se joacă de-a “Crin să vedem dacă vei fi candidatul nostru”. Cum credeţi că nu s-ar găsi o formulă pentru toată dreapta, în turul doi, să fie susţinut de toate partidele. Viaţa PSD cu Crin Antonescu preşedinte al României va fi mult mai grea decât cu mine. Ponta nu are şanse să devină preşedintele României. Nu cred că oamenii de dreapta nu vor avea înţelepciunea să susţină candidatul dreptei, indiferent dacă e Antonescu, Predoiu, MRU. Decât un preşedinte plagiator, orice soluţie e mai bună pentru România. Ponta minte constant. Am şi eu nişte limite, iar ele îmi sunt puse de ceea ce înseamnă democraţia. Când a fost la limită, cu o Alianţă DA, care pierduse la 2-3 procente în faţa PSD, am găsit soluţia. Acum aveam o reprezentare de 70%. Nu poţi mistifica democraţia. Nu era bine. Oamenii sunt certaţi, au început să nu se înghită unul pe altul, dar astea-s ranchiune locale, dar nu ruptură. PSD dacă se rupe de PNL pierde preşedinţia. Singura lor şansă e să negocieze şi să inverseze rolurile. Haideţi să-l lăsăm pe Mugur Isărescu la BNR, nu cred că intră într-o asemenea competiţie. Dacă intră în turul doi Crin Antonescu, sunt gata să-l învăţ ce trebuie să facă ca să ajungă preşedinte. Glumesc, el nu va accepta, iar eu nu mă duc dădacă”.

Eu nu am încredere în Cătălin Predoiu. E mutl prea flexibilă, împăciuitor, s-a înţeles şi cu Hrebenciuc şi cu mine, şi cu Ponta. Predoiu va aduce pacea. Dar e nevoie de un preşedinte care să nu facă compromisuri.

Nu am încredere în PDL. E partidul meu de suflet şi nu l-aş bârfi. Nu spun că PDL e nefrecventabil, nu mă voi întoarce în PDL. Mă duc la fundaţie, mă duc la Partidul Mişcarea Populară. Eu sunt un om realist, am văzut teoriile cui transferă un politician electoratul. Oamenii ştiu că eu nu mai pot candida, îşi vor căuta alt reper. Sper ca cei mai mulţi să se orienteze spre PMP.

Am aflat, pe cele 290 de hectare, sunt cultivate 140 de ha cu grâu, iar restul cu orz. S-a cultivat fără să se bage plugul în brazdă, îi rog pe agricultori să ţină cont de asta, e o maşinărie. Mi-au fost facturate lucrările. Când bagi plugul în brazdă, expui pământul la soare şi pleaca apa din sol.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<