Fostul deputat Dan Pasat, condamnat la 3 ani de puscarie pentru santaj

Fostul deputat Dan Pasat, condamnat la 3 ani de puscarie pentru santaj

by December 12, 2013 0 comments

GALATI - DUBLU ASASINATFostul deputat PDL, Dan Pasat, a fost condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu executare pentru santaj de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie la aproape 1.000 de zile de cand a fost trimis in judecata. Pasat, fost deputat PNL trecut in februarie 2010 la PDL, a fost acuzat de DNA de comiterea a cel putin trei acte de santaj. Dan Pasat, parlamentar de Giurgiu la data comiterii faptelor, ar fi intimidat, ar fi amenintat si chiar ar fi apelat la acte de violenta, totul pentru a obtine contracte de achizitii publice pentru firma sa.

Un complet de cinci judecatori i-a respins, joi, recursul lui Dan Pasat si a mentinut sentinta data in aprilie 2013 data de un complet de trei judecatori tot de la instanta suprema, dupa cum informeaza Agerpres.

Instanta Suprema a mentinut si pedepsele date anterior celor doi complici ai lui Dan Pasat:

  • Vasile Preda, primarul comunei Varasti, Giurgiu – opt luni de inchisoare cu suspendare
  • Constantin Marin – cinci luni de inchisoare cu suspendare

De asemenea, instanta i-a confiscat lui Dan Pasat suma de 1,8 milioane lei si plata impreuna cu ceilalti doi a cate 5.000 de euro catre cele doua parti vatamate din dosar, Ionel Maria si Ionel Costin Ionut.

Pentru ce a fost condamnat Dan Pasat

Procurorii au acuzat ca “in perioada 2009 – 2010, Dan Pasat, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, iar din data de 21 decembrie 2009, si de secretar general al Partidului Democrat Liberal in cadrul organizatiei judetene Giurgiu, cu incalcarea regimului incompatibilitatilor in exercitarea demnitatii publice de parlamentar, prin actiuni de santaj ori prin folosire a autoritatii si influentei ca om politic decurgand din functia de conducere din partid, a actionat pentru a obtine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achizitii publice incheiate cu primarii de pe raza judetului Giurgiu si derulate prin firma sa – SC Prod Invest SRL, pe care o controla si o conducea in fapt.”

Procurorii sustin ca, atunci cand a intampinat opozitie din partea reprezentantilor administratiei publice locale ori a firmelor care isi adjudecasera contractele de achizitie publica, Pasat a recurs la diverse forme de intimidare, “mergand pana la amenintari si acte de violenta”.

Presa a relatat despre grupuri de presiune formate din mai multe persoane si conduse de Marin Constantin (zis si “Marian Boxerul”), dar si despre folosirea unor cutite pentru convingerea celor indaratnici.

Urmarirea penala in acest caz a inceput in 18 februarie 2010, pentru doua infractiuni de santaj, iar in 28 iunie 2010 a fost extinsa si pentru alte infractiuni.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.