Seful CJ Dolj, saltat de procurorii DNA pentru suspiciuni de coruptie

Seful CJ Dolj, saltat de procurorii DNA pentru suspiciuni de coruptie

by December 11, 2013 0 comments

procuror-dna-exista-mai-multe-filiere-in-garda-financiara-care-stopeaza-controalele-89915[1]Seful Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa (PSD), a fost ridicat miercuri de procurorii DNA, anunta B1 Tv. Ion Prioteasa este cunoscut ca un apropiat al lui Mircea Geoana. Seful Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, vicepresedintele CJ Dolj Cristinel Iovan si seful Serviciului Urbanism, precum si alti functionari publici sunt vizati de ancheta procurorilor DNA privind mai multe achizitii publice, au declarat miercuri surse judiciare citate de Agerpres. Aceleasi surse au precizat ca prejudiciul in acest caz este de peste doua milioane de euro.

Procurorii DNA au efectuat, miercuri dimineata, perchezitii la sediul Consiliului Judetean Dolj, perchezitii ce au vizat incheierea mai multor contracte de achizitii publice pentru lucrari de proiectare sau de constructii la mai multe obiective culturale, sociale, la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova si la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

Potrivit unui comunicat DNA, ar exista date si indicii temeinice potrivit carora, prin eludarea cadrului legal in domeniul achizitiilor publice, functionarii publici din cadrul Consiliului Judetean Dolj implicati au favorizat agenti economici carora le-au fost atribuite lucrari direct, fara publicarea anuntului de intentie (ex – contracte de prestari servicii prin ‘fragmentarea’ lucrarilor, in scopul justificarii procedurii de achizitie atribuite direct la trei societati comerciale preferate pentru Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap ‘Sfantul Dimitrie cel Nou’ Filiasi) ori prin interpunerea unor societati comerciale ‘preferate’.

De asemenea, functionarii publici implicati au aprobat si avizat plati nejustificate, solicitate de firmele carora le-au fost acordate lucrari cu incalcarea cadrului legal, sustinand astfel interesele societatilor ‘protejate’ in detrimentul obiectivelor publice, mentioneaza sursa citata.

Conform acesteia, contractele acordate cu eludarea cadrului legal in domeniul achizitiilor publice au vizat: proiecte de consolidare/restaurare ale unui muzeu, ale Centrului Cultural Brancusi – Centru Turistic Interactiv, un punct de operare aeromedicala SMURD, reabilitare, modernizare si echipare a ambulatoriului de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, Centrul de coordonare si conducere a interventiei in caz de dezastre in regiunea transfrontaliera (proiecte realizate, in parte, din fonduri europene).

‘Avand in vedere ca lucrarile respective erau finantate din fonduri publice si din fonduri europene, in aceasta modalitate a fost creat un prejudiciu in bugetul Consiliului judetean Dolj, precum si in bugetele Uniunii Europene. In schimbul incalcarii atributiilor de serviciu, functionarii publici din cadrul Consiliului Judetean Dolj au pretins cota procentuala din valoarea unora dintre contracte’, se mentioneaza in comunicatul DNA.

La instrumentarea acestei, cauzei procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI si al Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei Romane. De mentionat ca oamenii legii au descins, miercuri, la sediul Consiliului Judetean Dolj de la primele ore.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<