Victor Ponta: Practic, prin decizia lui Traian Basescu, nu mai avem acord cu FMI si CE

Victor Ponta: Practic, prin decizia lui Traian Basescu, nu mai avem acord cu FMI si CE

by December 2, 2013 0 comments

victor-ponta-premier[1]Premierul Victor Ponta a comentat scurt luni seara anuntul presedintelui Traian Basescu privind neaprobarea memorandumului cu FMI, declarand pentru agentia Mediafax ca nu mai avem practic acord cu FMI si CE. Intrebat cum comenteaza anuntul presedintelui Basescu, premierul a raspuns scurt: “Nu mai avem, practic, acord cu FMI si CE”. Victor Ponta nu a facut alte comentarii.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, luni seara, ca a decis sa nu aprobe memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenti la carburanti.

Discutarea in board-ul FMI a scrisorii de intentie si a memorandumului de politici economice incheiate cu autoritatile romane, programata pentru luna decembrie, va fi amanata intrucat documentele trebuie sa contina si semnatura presedintelui tarii.

Acordul este in vigoare, insa board-ul FMI nu va mai discuta pe 18 decembrie, asa cum era programat, scrisoarea de intentie si memorandumul cu Romania, a declarat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Voinea a afirmat, la Realitatea TV, ca o astfel de situatie poate avea ca efect cresterea costurilor de imprumut ale statului.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.