Victor Ponta: Vom incerca sa amanam aplicarea taxei de 7 eurocenti pentru motorina

Victor Ponta: Vom incerca sa amanam aplicarea taxei de 7 eurocenti pentru motorina

by December 9, 2013 0 comments

victor-ponta-premier[1]Guvernul incearca sa obtina de la Comisia Europeana aplicarea accizei de 7 centi doar pentru benzina, de la 1 ianuarie, si amanarea aplicarii ei si pentru motorina cu trei luni, a anuntat luni premierul Victor Ponta. Acesta a declarat ca ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, se afla la Bruxelles, in incercarea de a obtine aplicarea accizei de 7 eurocenti doar la benzina, care este “cea mai ieftina din toata Uniunea Europeana” si a carei majorare “nu afecteaza economia in ansamblu”.

“La motorina incercam sa amananm pentru moment cu trei luni”, astfel incat “efectul pe bunuri de consum sa nu fie imediat”, a spus Victor Ponta, adaugand ca “in aceste trei luni (incercam) sa gasim solutii ca doar pentru motorina sa avem regim fiscal special”.

In cazul in care Comisia Europeana accepta aceasta solicitare, nu va fi necesara refacerea legii bugetului.

Acesta sustine ca “prin recalcularea anumitor parametrii (din buget) putem acoperi cele trei luni” si lipsa de venituri in buget, fara a fi nevoie de majorarea deficitului bugetar.

Victor Ponta a precizat ca Liviu Voinea a discutat “informal” in acest week-end cu reprezentanti ai FMI si ai CE iar primele semnale arata ca Bruxellesul va fi de acord.

Primul ministru a sustinut ca i-a informat pe presedintele Traian Basescu si pe guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, de aceasta decizie si, daca se obtine acordul CE, o decizie ar putea luata in sedinta de guvern din aceasta saptamana.

“Daca pot sa nu o introduc deloc, nu as introduce-o deloc (acciza suplimentara la combustibili)”, a spus Ponta.

Anuntul facut de primul ministru vine dupa ce presedintele Traian Basescu a amenintat ca nu va semna legea bugetului pe anul 2014 tocmai din cauza acestei accize suplimentare de 7 centi, care ar risca, potrivit sefului statului, sa afecteze cresterea economica a Romaniei.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.