Crin Antonescu: Hai sa facem in 2014 un pact minimal, sa nu mai spunem minciuni in fata poporului

Crin Antonescu: Hai sa facem in 2014 un pact minimal, sa nu mai spunem minciuni in fata poporului

by January 14, 2014 0 comments

CONGRES ORDINAR - PNLPresedintele Senatului, liderul USL Crin Antonescu, l-a acuzat marti seara pe presedintele Traian Basescu ca “a facut afirmatii grave, profund neadevarate, care pot induce oamenii in eroare” in declaratia de presa sustinuta la Cotroceni. “Traian Basescu, in aceasta seara, a fost foarte flagrant, s-a erijat intr-un supraemisar al Guvernului SUA, spunand cu totul altceva decat ne-a spus foarte limpede dna Victoria Nuland. Dna Nuland si nici un alt reprezentant al Guvernului american nu au sugerat vreodata, oricat de abil, ca Romania este cu un picior in prapastie sau ca este pe marginea prapastiei. Niciodata vreunul din partenerii oficiali ai Romaniei nu au evocat starea de izolare a Romaniei sau iminenta unei asemenea posibilitati”, a spus Antonescu.

“Fara indoiala ca in mesajul sau dna Victoria Nuland s-a referit, explicit, la preocuparea SUA pentru institutiile statului de drept, pentru domnia legii, pentru caracterul democratic al regimului politic din Romania. Este o preocupare fireasca, este o preocupare prieteneasca si este o preocupare normala pentru toti cei care traim in democratii”, a mai aratat Antonescu.

“Ce se intampla in Romania astazi de suntem pe marginea prapastiei? Nu avem legi democratice? Eu cred ca da. Nu avem stat de drept? Eu cred ca da. Da, am dat un vot gresit (la Codul penal, n.r.), revenim asupra lui. Si mai avem acel proiect despre care s-a discutat, cel privind amnistierea si gratierea, care nu a fost votat si nu va fi votat. Care sunt amenintarile mele, ale lui Victor Ponta la statul de drept? Nu poti veni ca presedinte, si sa mai si ceri sa nu ti se interpreteze politic vorbele, si sa spui asemenea lucruri”, a continuat el.

“Hai sa facem, macar in 2014, un an greu, un pact minimal: sa nu mai spunem minciuni si grozavii in fata poporului roman si despre poporul roman. Un minim respect si macar intelegerea de a nu ne mai defaima tara, de a nu mai veni presedintele sa spuna ce n-a spus emisarul american. (…) Cred ca nu ii cer mult sa se comporte, macar in aceasta ultima parte a mandatuluui sau, cu mai multa demnitate”, a mai spus liderul liberal.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.