CSM va analiza declaratiile premierului Victor Ponta privind politizarea justitiei

CSM va analiza declaratiile premierului Victor Ponta privind politizarea justitiei

by January 7, 2014 1 comment

se-apropie-alegerile-pentru-consiliul-superior-al-magistraturii-80696[1]Declaraţiile lui Victor Ponta privind cazul Adrian Năstase sunt analizate de judecătorii CSM, care vor hotărî dacă vor sesiza inspecţia judiciară, relatează Realitatea TV.Adrian Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a instituit din 2005 prin Macovei şi Morar, principalii săi colaboratori, un sistem, inclusiv prin dosare penale, împotriva adversarilor politici, a declarat, luni, premierul Ponta.

El a arătat, la România TV, că sentinţa dispusă împotriva lui Năstase, care a fost principala ţintă a lui Băsescu începând din 2005, reprezintă o nedreptate şi a amintit că pentru sesizările de ilegalităţi transmise de Guvern pentru acţiuni ale foştilor guvernanţi nu există niciun răspuns din partea Parchetului.

Întrebat dacă concluzia este că în România justiţia nu nu ar fi independentă, Ponta a răspuns: “Nu, este o justiţie generalizantă şi greşită. Eu cred că, în mare parte, justiţia din România este independentă. Cred că – şi până la urmă ce s-a întâmplat astăzi la CSM a arătat capacitatea reprezentanţilor justiţiei de a nu se mai lăsa impresionaţi, intimidaţi de preşedinte, au ales pe cine au vrut ei – dar cred că unul din obiectivele personale ale lui Traian Băsescu a fost acela, din 2005 încoace, de a-şi doborî prin alte metode decât cele politice principalul adversar”.

În acelaşi timp, Ponta a comparat situaţia lui Adrian Năstase cu cea a fostului prim-ministru ucrainean Iulia Timoşenko.

 

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Miruna
    #1 Miruna 10 January, 2014, 19:14

    Premierul Romaniei Victor Ponta are de ce sa fie suparat, dar nu are voie sa fie atat de libertin in declaratii. Faptul ca acesta acuza sistemul judiciar dar si pe presedintele Traian Basescu nu pune intr-o lumina favorabila tara noastra si asa greu incercata.

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.