Plagiatul lui Ponta depăşeşte graniţele României. Avocatul francez William Bourdon compară CATEVA ZECI DE PAGINI din cartea sa în paralel cu teza de doctorat a premierului

Plagiatul lui Ponta depăşeşte graniţele României. Avocatul francez William Bourdon compară CATEVA ZECI DE PAGINI din cartea sa în paralel cu teza de doctorat a premierului

by January 21, 2014 0 comments

victor-ponta-premier[1]Acuzaţiile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta sunt analizate de către avocatul francez William Bourdon. Anul trecut Victor Ponta a fost acuzat că a copiat ”mai multe zeci de pagini” dintr-o lucrare semnată de juristul francez. Reprezentanţii casei de avocatură deţinută de William Bourdon au explicat pentru GANDUL că analizează cazul şi vor decide în următoarea perioadă ce măsuri vor lua.

În septembrie 2013, Adrian Papahagi, cel care a semnat şi plângerea penală pentru plagiat, declara că a indentificat noi elemente de plagiat în cartea  “Răspunderea în dreptul internaţional umanitar” care în mare măsură reprezintă teza de doctorat a premierului Victor Ponta. Mai precis, Papahagi susţine că Victor Ponta a copiat pasaje extinse din lucrarea „La Cour pénale internationale”, publicată de avocatul francez William Bourdon în anul 2000. Papahagi susţine că, în urma propriei analize, a constatat că Ponta a plagiat „câteva zeci de pagini după lucrarea juristului francez, William Bourdon”.

William Bourdon este unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi din Franţa. Este specializat în drepturile omului, dar şi în drept penal internaţional. În perioada 1995 – 2000, a deţinut funcţia de secretar general al Federaţiei Internaţionale pentru Drepturile Omului. A reprezentat în instanţele internaţionale victimele regimului dictatorial al lui Augusto Pinochet. Vezi aici CV-ul juristului francez.

Am contactat casa de avocatură deţinută de William Bourdon, de unde am aflat că juristul francez este la curent cu acuzaţiile de plagiat la adresa lui Victor Ponta. Amelie Lefebvre, asociata lui William Bourdon, a explicat pentru GANDULcă avocatul francez „analizează” în acest moment ce măsuri va lua. „Ştim despre această situaţie. Am văzut şi noi şi am comparat textul din română cu cel din franceză. Am luat legătura cu editorul, care însă răspunde foarte greu. Domnul Bourdon va analiza situaţia şi va lua o decizie în acest caz”, a precizat pentru GANDUL Amelie Lefebvre.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.