Radu Stroe: Am decis să-mi depun demisia în semn de onoare. Funcția sa ar putea fi ocuptă de Cristian David

Radu Stroe: Am decis să-mi depun demisia în semn de onoare. Funcția sa ar putea fi ocuptă de Cristian David

by January 23, 2014 0 comments

SIGURANTA NATIONALA - LEGIMinistrul de Interne, Radu Stroe, și-a înaintat joi demisia din funcție. În schimb, această funcție ar putea fi ocupată de către Cristian David. Stroe a afirmat că se va demonstra “foarte repede” că obligațiile și responsabilitățile în gestionarea accidentului din județul Cluj aparțin altor instituții ale statului și nu Ministerului de Interne și IGSU.a

Stroe a precizat că a făcut acest gest în semn de onoare ți respect față de subalternii din MAI care au depus eforturi pentru a duce la bun sfârșit operațiunea de localizare a victimelor tragediei aviatice.

“Am decis să îmi depun demisia în semn de onoare și pentru apărarea demnității pompierilor din cadrul IGSU, care au primit nedrepte acuzații. Ei sunt eroii care, alături de polițiști și jandarmi, au salvat și vor salva în continuare viața oamenilor. (…) Ca o ironie a sorții, pentru ei și pentru personalul MAI, se va demonstra foarte repede faptul că obligațiile și responsabilitățile în problema alertării, a întocmirii planului de căutare, a localizării epavei avionului și a supraviețuitorilor aparțin altor instituții ale statului și nu MAI sau IGSU”, a spus Stroe în declarația sa de presă de joi.

El a subliniat faptul că aceasta a fost poziția sa încă din seara accidentului aviatic, fiindcă, în opinia sa “acești salvatori de meserie nu trebuie să pătimească din cauza decidenților politici”, în condițiile în care “chiar și în accidentul din Apuseni au fost salvate cinci persoane”.

“Doresc să îmi prezint scuze tuturor celor care, prin unele declarații nefericite dar nu rău intenționate, le-am creat impresia de om relaxat sau indiferent sau care ține de scaunul de ministru. Mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat, dar și celor care m-au criticat”, a mai spus Stroe.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.